Коли набридла шарлотка, а в хаті є 3 яблука. Готую пишний пиріг до чаю

Яблучні пироги гарні тим, що час на підготовку – мінімальний, а результат просто чудовий, тісто буде вологим і просоченим ніжним яблучним пюре.

Інгредієнти:

  • яйця, 6 шт
  • цукор, 250 г
  • сіль дрібка
  • сметана, 100 г
  • борошно, близько 20 г
  • розпушувач, 1.5 ч.л
  • яблука, 3 шт
  • горіхи волоські  50 г
  • смородина за смаком, близько 100 г

Приготування:

  1. Яйця з’єднуємо з дрібкою солі і збиваємо міксером до пишної маси.
  2. Всипаємо цукор частинами і збиваємо до стійкої і густої маси.
  3. Додаємо сметану і акуратно вимішуємо лопаткою.
  4. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо.
  5. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо половину тіста.
  6. Зверху розкладаємо шматочки яблук, посипаємо подрібненими  волоськими горіхами, додаємо за бажанням смородину (свіжу або заморожену, можна варення або чорницю, інші ягоди).
  7. Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин до готовності. Перевіряйте шпажкою.
  8. Виймаємо пиріг, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою, можна змішати її з корицею.

Коли набридла шарлотка, а в хаті є 3 яблука. Готую пишний пиріг в чаю

Пиріг виходить пишним, м’яким, добре просоченим, ідеально підходить до чаювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: