Компот з винограду на зиму. 2 швидкі рецепти без стерилізації та цукру
21 Жовтня, 2022
Сьогодні я закриваю компот із винограду, сорт Молдова. Закриваю компот двома способами, ділюся ними з вами. Банки і кришки , звичайно, стерилізуємо будь-яким, зручним для вас способом.
Перший рецепт приготування
- Виноград добре миємо, і вибираємо найстигліші та неушкоджені ягоди.
- Потім беремо велику каструлю (у мене 10-літрова), висипаємо виноград туди і наливаємо повну каструлю води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо компот із моменту закипання 10 хвилин. Я додаю ще гілочку м’яти для аромату.
- За бажанням можна додати цукор, але я не додаю і без цукру дуже смачно.
- Компот зварився, виймаємо м’яту, викидаємо, а компот розливаємо по банках, закриваємо кришками, перевертаємо вгору дном і укутуємо до повного охолодження.
- При цьому способі ягоди трохи розварюються, а якщо ви хочете, щоб виноградинки були цілими, скористайтеся другим способом.
Другий рецепт приготування
- Беремо виноград, також миємо та відбираємо цілі та непошкоджені ягоди. Кладемо їх у чисту банку (1/3 частину банку наповнюємо ягодами).
- Кип’ятимо воду і заливаємо ягоди кип’ятком (за бажанням і смаком можна додати цукор), закручуємо кришками, перевертаємо вгору дном, накриваємо теплою ковдрою до повного охолодження.
І ось наш смачний виноградний компот готовий. Залишилося лише дочекатися зими. Всім смачного.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки