Рецепт “незвичайно смачних” котлет: секрет у пропорції

Інгредієнти:

  • Фарш – 1 кг
  • Хліб у сухому вигляді – 200 гр
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Цибулина – 1 шт
  • Часник – 3-4 зуб (за бажанням)

Приготування:

  1. Отже, починаємо: беремо фарш 1 кг, у мене сьогодні свинина, можна брати змішаний. Відразу ж прокрутимо 1 цибулину через м’ясорубку.Рецепт "незвичайно смачних" котлет: секрет у пропорції
  2. На 1 кг фаршу потрібно додати 40% хліба, вага вважається вже замоченого і віджатого. Сухого 200 грам, хліб можна брати будь-який, навіть найдешевший чи підсушений.
  3. Решту все за смаком. Обов’язково цибулину, я її прокрутила вже разом із фаршем, сіль 1ч.л., чорний перець за смаком і часник за бажанням, я останнім часом додаю щось одне, або цибулю, або часник.
  4. Формуємо котлети, вага моїх котлет – 90 грам. Панірувати такі котлети не потрібно.Рецепт "незвичайно смачних" котлет: секрет у пропорції
  5. Обсмажуємо в олії на середньому вогні до готовності, з кожного боку по 6-7 хвилин. Ще величезний плюс таких котлет, від них немає нагару в олії, тому в процесі смаження олію не змінюю, вона залишається чистою і практично не вбирається в котлети.Рецепт "незвичайно смачних" котлет: секрет у пропорції

Ось такі котлети вийшли, але я завжди готові котлети пропарюю в духовці або на сковороді. Додаю грам 30 вершкового масла, закриваю кришкою і готую на повільному вогні хвилин 20. Якщо в духовці, то складаю в гусятницю і закриваю. Тепер котлетки готові, подаємо їх із будь-яким гарніром, і обов’язково з підливою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: