Краківське печиво
від Denzhyttya
13 Вересня, 2021
Замість мигдалю можете використовувати фундук або волоські горіхи. Вони відмінно підходять для цього десерту. У арахісу досить насичений смак, урівноважте його трохи більшою кількістю солі.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 140 г
- Цукрова пудра 40 г
- Вершкове масло 60 г
- жовтки 1 шт.
- мигдальний екстракт за смаком
- розпушувач 1 трісок.
- сіль 1 трісок.
- яєчні білки 2 шт.
- цукор 130 г
- мигдаль 70 г
Приготування:
- Для пісочної основи розітріть до пишності м’яке вершкове масло з цукровою пудрою. Додайте жовток, краплю мигдальної есенції, збийте. 100 г борошна просійте з розпушувачем і додайте до масляної суміші. Зберіть масу в коло, оберніть плівкою і відправте в холодильник на пару годин.
- Тісто розкачати між двох листів пергаменту в пласт товщиною 5 мм. Перекладіть на деко, наколіть виделкою по всій площі, відправте в духовку, розігріту до 200 градусів. Корж буде готовий через 7 хвилин.
- Мигдаль прожарити на сухій сковороді, охолодіть, а потім подрібніть в комбайні у велику крихту. Можете скористатися качалкою.
- У сотейнику білки збийте до стійких піків, додайте цукор і мигдалеву крихту. Поставте сотейник на вогонь, при безперервному помішуванні доведіть вміст до кипіння. Злегка остудіть масу, порціями вмішайте решту 40 г борошна.
- Розподіліть білково-горіхову масу по поверхні коржа, залиште на 20 хв. Температуру в духовці знизьте до 160 градусів, відправте туди корж на 20-25 хв. Відразу ж, коли дістанете пиріг з духовки ,розріжте пласт на порційні шматочки.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya