Краще, ніж нагетси! Найсмачніша закуска з курячого філе
від Denzhyttya
6 Січня, 2023
Можна сказати, що ця страва для гурманів: усередині ви отримуєте дуже ніжне м’ясо, а зовні – ароматна і хрумка скоринка з легкою лимонною кислинкою.
Інгредієнти:
- Яйця, 2 шт
- Сік половини лимона
- Борошно, 150 г
- Вода, 2 – 3 ст.л
- сіль, перець та інші спеції за смаком
- олія, 2 ст.л.
Приготування:
- Для кляра з’єднуємо яйця з просіяним борошном, сік лимона, сіль, перець та інші спеції на ваш смак.
- Додаємо в масу олію і добре вимішуємо, вливаємо воду, перемішуємо.
Порада : якщо маса виходить дуже густою, можна додати ложку молока, майонезу або сметани, натурального йогурту. Також для любителів цікавих уподобань, крім лимонного соку, також додають і цедру половини лимона.
- Філе промиваємо і просушуємо, ріжемо на тонкі смужки.
- Викладаємо смужки м’яса в кляр, добре перемішуємо, щоб маса порожниною покрила всі шматочки м’яса.
- Ставимо ємність з м’ясом у клярі в холодильник на кілька годин, періодично виймаємо та перемішуємо.
- Обсмажуємо на розігрітій олії з усіх боків до рум’яної скоринки.
Порада : щоб скоринка була ще більш хрусткою і менше вбирала олію, замініть половину борошна на будь-який крохмаль.
Джерело:
prosti-recepty.com