Кращі рецепти приготування м’яса «Гармошка» для святкового столу
- Смачна і гарна м'ясна страва для святкового столу.
М’ясо «Гармошка» стане оригінальним доповненням будь-якого святкового столу. Незвичайне оформлення і чудові смакові характеристики страви зробить його топовим в списку домашніх рецептів.
Як приготувати м’ясо «Гармошка»?
Щоб запечене м’ясо «Гармошка» вдалося на славу, необхідно в процесі його приготування дотримуватися простих і доступних рекомендацій, виконати які під силу будь-кому:
- В якості основи використовують цілий шматок свинячого карбонаду на кістці або без. Кусень розрізають віялом на порційні шматочки товщиною близько півтора сантиметра, трохи не дорізуючи їх до кінця.
- Маринад для м’яса «Гармошка» може бути лаконічним з солі, перцю, набору приправ або ж багатокомпонентним, що включає різні соуси і незвичайні пряні суміші.
- Оформляючи страву, у розрізи вкладають помідори, сир, гриби, інші овочі.
- Запікають страву в духовці у фользі або рукаві. За 15 хвилин до завершення процесу упаковку розкривають і дають страві підрум’янитися.
М’ясо «Гармошка» з помідорами і сиром
У класичному виконанні м’ясо «Гармошка», рецепт якого буде викладено далі, готується з помідорами і сиром, які нарізають кружальцями і пластинами. Головне – дати м’ясу як слід промаринуватися, залишивши в холоді мінімум на 8 годин. Ще півтори години на оформлення — і апетитна страва готова.
Інгредієнти:
- свинячий карбонад – 1-1,2 кг;
- помідори – 4 шт.;
- сир – 150-200 г;
- часник – 2 зубці;
- олія – 20 мл;
- лимонний сік – 30 мл;
- сухі трави – 250 мл;
- перцева суміш – 2 ч. ложки;
- сіль – 1,5-2 ч. ложки.
Приготування:
- Карбонад підготовлюють, надрізають.
- Змішують олію з соком, часником, перцем, травами, сіллю, натирають сумішшю м’ясо, залишають у пакеті на ніч.
- Нарізають помідори і сир, вкладають в розрізи.
- Поміщають заготовку на лист фольги, запечатують і запікають 1 годину при 180 градусах.
- Відвертають краї листів і підрум’янюють м’ясо з начинкою «Гармошка» ще 15 хвилин.
М’ясо «Гармошка» з грибами
Особливо смачним і ароматним виходить м’ясо «Гармошка» з грибами і сиром. Найчастіше в якості наповнення додають і помідори, як у попередньому рецепті. Овоч надає своєрідну кислинку, приємний смак і додаткову соковитість. В ідеалі краще використовувати лісові гриби, але через брак підійдуть і печериці.
Інгредієнти:
- свинячий карбонад – 1-1,2 кг;
- помідори – 3 шт.;
- сир – 150-200 г;
- гриби – 200 г;
- цибуля – 50 гр;
- часник – 2 зубці;
- майонез – 50 г;
- спеції, сіль, перець.
Приготування:
- Готують м’ясо, натирають майонезом зі спеціями, сіллю і часником.
- Нарізають томати, гриби, цибулю і сир, вкладають в розрізи.
- Поміщають заготовку у фольгу і запікають 1 годину при 180 градусах.
- Відвертають краї фольги і підрум’янюють м’ясо «Гармошка» 15 хвилин.
М’ясо «Гармошка» з картоплею
Приготувавши до столу м’ясо «Гармошка» з картоплею, вам не доведеться думати про гарнір. Отриманої самодостатньої гастрономічної композиції вистачить, щоб вдосталь нагодувати гарячою закускою чотирьох бажаючих. Картопляні скибочки просочуються м’ясними соками і виходять неймовірно смачними.
Інгредієнти:
- свинячий карбонад – 1-1,2 кг;
- помідори – 3 шт.;
- сир – 150 г;
- картопля – 1 кг;
- олія, гірчиця і соєвий соус – 2 ст. ложки;
- часник – 2 зубці;
- спеції, сіль, перець.
Приготування:
- Змішують олію з гірчицею, соєвим соусом, сіллю, спеціями і часником.
- Натирають сумішшю скибку з розрізами, дають промаринуватися.
- Викладають на лист фольги м’ясний шматок, наповнюють нарізаними помідорами і сиром, поруч укладають приправлені за смаком картопляні скибочки.
- Прикривають все другим листом фольги і запікають 1 годину при 180 градусах.
- Знімають верхній лист і повертають м’ясо з картоплею «Гармошка» в духовку на 15 хвилин.
М’ясо «Гармошка» в фользі в духовці
М’ясо «Гармошка» в фользі по наступному рецепту готується з яловичини, але за смаковими характеристиками не поступається тому, що приготовлене з свинячого карбонаду. Секрет успіху у використанні суміші бальзамічного оцту і соєвого соусу, які розм’якшують яловичі волокна, і скибочках сала, які надають страві соковитості.
Інгредієнти:
- яловича вирізка – 1-1,2 кг;
- сало – 150 г;
- помідори – 3 шт.;
- сир – 150 г;
- соєвий соус – 50 мл;
- оцет бальзамічний – 40 мл;
- часник – 2 зубці;
- олія, сіль, приправи.
Приготування:
- Розрізають віялом м’ясний кусень, натирають олією зі спеціями, соєвим соусом і бальзамічним оцтом, дають промаринуватися.
- Розрізи наповнюють скибочками помідорів і сиру, вкладають шматочки сала.
- Обертають заготівлю фольгою і запікають 90 хвилин при 180 градусах.
М’ясо «Гармошка» в рукаві
Таким же смачним і апетитним виходить м’ясо «Гармошка» в духовці при запіканні його в рукаві. Подібним манером можна оформити страву, замариновану в будь-якому маринаді і доповнену бажаним складом продуктів для наповнення, серед яких можуть бути традиційно томати та сир або в поєднанні з грибами, овочами, беконом.
Інгредієнти:
- свинячий карбонад – 1-1,2 кг;
- бекон – 5-7 пластин;
- помідори – 3 шт.;
- сир – 150 г;
- гірчиця – 2 ст. ложки;
- часник – 2 зубці;
- олія, сіль, приправи.
Приготування:
- Натирають м’ясний шматок, розрізаний віялом, гірчицею, сіллю, перцем, часником та олією.
- Наповнюють м’ясо скибочками томатів, скибочками сиру і бекону.
- Скріплюють конструкцію шпажками або зубочистками і запікають у рукаві 90 хвилин при 180 градусах.
М’ясо «Гармошка» з овочами
Завжди ніжним, м’яким і соковитим вдається запечене м’ясо «Гармошка» з гірчицею і овочами. Крім традиційних томатів з сиром у даному випадку в якості наповнювача використовують болгарський перець, кабачки, моркву і інші овочі на свій вибір. Овочеві скибочки можна вкладати в розрізи і розташовувати з боків м’ясного «поліна».
Інгредієнти:
- свинячий карбонад – 1-1,2 кг;
- кабачок – 0,5-1 шт.;
- помідори – 3 шт.;
- морква і болгарський перець – по 1 шт.;
- сир – 150 г;
- гірчиця – 2 ст. ложки;
- імбир – 1 ч. ложка;
- часник – 2 зубці;
- соєвий соус, олія – 3 ст. ложки;
- сіль, приправи.
Приготування:
- Готують свинину.
- Змішують соєвий соус, гірчицю, олію, імбир, часник, спеції, натирають м’ясо і залишають на ніч.
- Нарізають овочі і сир, вкладають в розрізи з боків, розташувавши кусень на аркуші фольги.
- Накривають другим листом і запікають 90 хвилин при 180 градусах.
М’ясо «Гармошка» в мультиварці
Смачне м’ясо «Гармошка» можна готувати не тільки в духовці. Скориставшись для реалізації процесу мультиваркою, результат буде ні чим не гірше. Запікають м’ясо в режимі «Випічка» прямо в чаші, змастивши її попередньо трохи олією або, також як і в класичному варіанті, поміщають разом із супровідними компонентами у фользі.
Інгредієнти:
- свинячий карбонад – 1-1,2 кг;
- помідори – 3 шт.;
- сир – 150 г;
- часник – 2 зубці;
- сіль, приправи.
Приготування:
- М’ясо натирають спеціями, дають промаринуватися і наповнюють томатами та сиром.
- Готують м’ясо «Гармошка» в фользі в мультиварці 1,5 години.