Кукурудзяні коржі
від Denzhyttya
12 Вересня, 2021
Нещодавно відкрила для себе зовсім новий рецепт – кукурудзяні коржі з сиром. Ну дуже схожий спосіб приготування, і незвичайна текстура тісту завжди підкуповує.
Зверніть увагу на сорт борошна, який будете використовувати. З першого виходить більш розсипчаста, щільна і зерниста випічка, з другого – легка, дуже м’яка і повітряна. Чим дрібніше буде борошно, тим краще тісто підніметься. Вибирати, як приготувати кукурудзяні коржі на сковороді, вам.
Інгредієнти:
- Газована вода 200 мл
- яйце 1 шт.
- твердий сир 200 г
- розпушувач 1,5 ч. л.
- кукурудзяне борошно 310 г
- часник 1 зуб.
- вершкове масло за смаком
Приготування:
- Збийте яйце, додайте до нього воду і змішайте до однорідності.
- Змішайте просіяне кукурудзяне борошно з розпушувачем і додайте суху масу в рідку в кілька підходів. Замісіть в’язке тісто.
- Крупно натріть сир, а часник пропустіть через прес. Змішайте обидва продукти.
- Додайте сирну масу в тісто і вимішайте до однорідності.
- Розігрійте вершкове масло на сковороді, сформуйте коржики, викладіть на сковороду і накрийте кришкою. Обсмажуйте коржі з кукурудзяного борошна з обох сторін. Виконайте те ж саме з усім тістом.
Зауважте, в складі немає цукру взагалі. Це означає, що ви можете подавати кукурудзяні коржі не тільки на сніданок, а й замість хліба до будь-якої гарячої першої страви. Такі хлібці довго залишаються свіжими і смачними навіть в холодному вигляді.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya