Баклажани по-вірменськи

Зізнатися чесно, теплі салати не дуже люблю. Але від цього отримала багато задоволення. Баклажани по-вірменськи, Як на мене, готуються досить швидко, і їх відразу ж потрібно подавати на стіл. це відмінна закуска до шашлику та інших м’ясних страв. Рекомендую спробувати, поки сезон домашніх овочів не закінчився!

баклажани по-вірменськи

Інгредієнти:

  • баклажан 1 кг
  • Болгарський перець 500 г
  • помідор 700-800 г
  • Цибуля 2 шт.
  • часник 4 зуб.
  • петрушка 1 пуч.
  • сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Молоді переважно білі баклажани наріжте слайсами товщиною 0,5 см. Якщо шкірка занадто груба, видаліть її. Слайси посоліть, складіть їх в миску і залиште на кілька хвилин.
  2. Поки баклажани пускають сік, очистіть від насіння солодкий перець, наріжте його смужками. Смужки баклажанів обсушіть паперовими рушниками.
  3. Обсмажте слайси з обох сторін на розігрітій олії до золотистої скоринки. Потім викладіть їх на паперовий рушник. На тій же сковорідці обсмажте перець під кришкою.баклажани з перцем
  4. Готовий перець теж викладіть на паперовий рушник. Часник пропустіть через прес, змішайте його з подрібненою петрушкою. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  5. Помідори очистіть від шкірки, наріжте шматочками. На розігрітій олії обсмажте до золотистого кольору цибулю. Далі пересипте до неї томати. Посоліть за смаком і тушкуйте овочі до 10 хвилин.
  6. Потім зажарку перекладіть в миску, залишивши трохи на дні сковороди. По черзі шарами викладіть в сковороду баклажани, перець, зелень з часником і соус і т.д.вірменський салат

Баклажани по-вірменськи майже готові. Залишилося накрити їх кришкою і протушкувати ще 10 хвилин . Потім перекладіть страву на  тарілку, прикрасьте свіжою зеленню і подрібненими  горішками. Цей салат до столу потрібно подавати теплим, а ароматну олійку рекомендуємо вимочувати хлібчиком. Як же смачно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: