Курка в карамелі

Ви коли-небудь готували   курку в карамелі?

В Азії подібні рецепти дуже популярні. Птах відмінно поєднується з солодкістю, і подібний соус точно її не зіпсує. Тому приготуйтеся дивуватися: в цей раз для приготування ідеальної курочки вам знадобиться цукор!

курка в карамелі

інгредієнти:

  • курячий окорок 4 шт.
  • часник 3 зуб.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • цукор 100 г
  • вода 65 мл

приготування:

  1. Стегенця посоліть і поперчіть з усіх боків і нашпигуйте внутрішню сторону  пластинками часнику. Буде краще, якщо спеції потраплять всередину. Відкладіть м’ясо в сторону.курка в карамелі рецепт
  2. У сотейник всипте цукор і додайте 1 ст. л. води (або лимонного соку). Грійте до тих пір, поки він не розтопиться і не піде великими бульбашками.курка в цукрі
  3. Зменшіть вогонь, додайте воду, що залишилася для отримання ось такої золотистої суміші.як приготувати стегенця
  4. Залийте курку сиропом і викладіть на деко, застелене фольгою. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
    рецепт курячих стегенець
  5. Потім дістаньте , полийте залишками сиропу і випікайте ще 20 хвилин. Готово!курка в карамелі

Звичайно, ви можете замінити цукор медом. Але консистенція буде трохи інша. Часниковий аромат і золотава скоринка – відмінна риса страви з курки.  Вдалі гарніри: картопля, рис, печені овочі і кускус. Бажаємо приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: