Курка в карамелі
від Denzhyttya
7 Лютого, 2021
Ви коли-небудь готували курку в карамелі?
В Азії подібні рецепти дуже популярні. Птах відмінно поєднується з солодкістю, і подібний соус точно її не зіпсує. Тому приготуйтеся дивуватися: в цей раз для приготування ідеальної курочки вам знадобиться цукор!
інгредієнти:
- курячий окорок 4 шт.
- часник 3 зуб.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- цукор 100 г
- вода 65 мл
приготування:
- Стегенця посоліть і поперчіть з усіх боків і нашпигуйте внутрішню сторону пластинками часнику. Буде краще, якщо спеції потраплять всередину. Відкладіть м’ясо в сторону.
- У сотейник всипте цукор і додайте 1 ст. л. води (або лимонного соку). Грійте до тих пір, поки він не розтопиться і не піде великими бульбашками.
- Зменшіть вогонь, додайте воду, що залишилася для отримання ось такої золотистої суміші.
- Залийте курку сиропом і викладіть на деко, застелене фольгою. Випікайте 20 хвилин при 180 градусах.
- Потім дістаньте , полийте залишками сиропу і випікайте ще 20 хвилин. Готово!
Звичайно, ви можете замінити цукор медом. Але консистенція буде трохи інша. Часниковий аромат і золотава скоринка – відмінна риса страви з курки. Вдалі гарніри: картопля, рис, печені овочі і кускус. Бажаємо приємного смаку!
Джерело:
sovkusom.ru