Смачні часникові булочки-пампушки

Це відмінна заміна хліба, тільки набагато смачніше, та й готуються вони дуже просто.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Пресовані дріжджі – 20 г
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Рослинне масло – 50 мл
  • Тепла вода – 300 мл
  • Зелень – 1 невеликий пучок
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Вершкове масло – 10 г

Приготування:

  1. Змішуємо просіяне борошно (200 г) з дріжджами, теплою водою і цукром. Накриваємо кришкою і залишаємо на 30-40 хвилин.
  2. Додаємо масло і сіль. Потім поступово додаємо решту просіяне борошно. Замішуємо тісто протягом 10-15 хвилин. Тісто має вийти м’яким і податливим.
  3. Готове тісто скачуємо в кулю і накриваємо кухонним рушником. Ми залишаємо в теплому місці.
  4. Коли тісто збільшиться в 2 рази, викладаємо його на робочу поверхню, формуємо одну кулю.
  5. Форму для випікання добре змащуємо вершковим маслом.
  6. Готове тісто ділимо на 2 частини з кожної розгортаємо прямокутник, звертаємо в рулет і відрізаємо по невеликому шматочку.
  7. Вмочуємо кожну булочку в суміш з рубаної зелені, часнику і рослинного масла.
  8. Викладаємо булочки в підготовлену форму.
  9. Накриваємо форму з тістом харчовою плівкою і залишаємо  на 60-90 хвилин.
  10. Потім ставимо в розігріту до 210 С духовку приблизно на 30 хвилин, до готовності і апетитної золотистої скоринки на поверхні пампушок. Даємо пампушкам трохи охолонути у формі, потім дістаємо їх і подаємо до столу.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: