Курочка в ажурі з картоплі — страва, яка не має суперників

  • Спробуйте приготувати!

Приготувати цю смачну і незвичайну страву з курки так просто! І це не займе багато часу.

Здивуйте своїх рідних, подавши їм замість звичних відбивних або котлет ось таку курочку “в ажурі”. Вони неодмінно прийдуть в захват. Ця страва не вимагає гарніру. Можна додати трохи свіжих овочів або салату, і смачний обід для всієї родини готовий!

Інгредієнти:

  • Грудка куряча (великі) — 2 шт
  • Картопля (сира, середньої величини) — 6 шт
  • Яйце — 1 шт
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Сир (тертий) — 100 г
  • Петрушка (зелень) — 1 пучок
  • Сіль (за смаком)
  • Перець чорний
  • Олія рослинна

Приготування:

  1. Поріжте зелень, перемішайте з сиром. М’ясо курки поріжте тонкими пластиками та обсмажте його на сухій розігрітій сковорідці буквально 2-3 хвилини, посоліть та поперчіть (якщо сковорода без антипригарного покриття, обсмажте в невеликій кількості рослинної олії).
  2. Картоплю почистьте від шкірки та натріть на тертці, відіжміть сік. Додайте яйця, борошно, сіль та перемішайте.
  3. Розігрійте сковороду, додайте рослинну олію. Розподіліть терту картоплю по дну і притисніть лопаткою. Таким чином у нас виходить картопляний млинець.
  4. Коли наш готовий млинець з одного боку (смажиться 2-3 хвилини), перевертаємо і викладаємо на половину млинця курку.
  5. Зверху посипаємо тертим сиром із зеленню і чекаємо 2-3 хвилини поки підсмажиться друга сторона млинця, а сир не почне плавитися. Вільною стороною картопляного млинця накриваємо курку з сиром. По хвилинці на кожній стороні обсмажуємо.

Страва готова. Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: