Курячий шашлик з овочами в духовці

Куряче філе, запечене з картоплею, відмінно доповнюють свіжі овочі.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 1 шт.
  • грецький йогурт 3 ст. л.
  • картопля 8 шт.
  • помідор 2 шт.
  • салат айсберг 0,5 шт.
  • огірки 0,5 шт.
  • болгарський перець 2 шт.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • прованські трави 1 ст. л.
  • часник 2 зуб.
  • червоний перець 0,5 ч. Л.
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Промийте та висушіть куряче філе. Наріжте його невеликими шматочками, заправте грецький йогуртом, пропущеним через прес часником, сіллю і червоним перцем. Перемішайте і залиште м’ясо маринуватися мінімум 2 години.маринад для курки
  2. Промийте і почистіть картоплю. Розріжте її  навпіл і викладіть на деко, застелене пергаментом.картопля на деку
  3. На кожну половинку картоплі викладіть по кілька шматочків курки. Скріпіть конструкцію зубочистками і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 20 хвилин.картопля з куркою на деку
  4. Салат айсберг подрібніть. Огірок, очищений від шкірки, наріжте  шматочками, а болгарські перці – соломкою.
  5. Заправте овочі оливковою олією, посоліть, додайте прованські трави і добре перемішайте.овочі
  6. Перекладіть овочі в миску, застелену  нарізаними кружечками помідорів.овочі в мисці з помідорами
  7. Зверху на овочі викладіть м’ясо з картоплею, не знімаючи дерев’яних шпажок.курячий шашлик з овочами

Тепер можна подавати курячий шашлик з овочами на стіл! Доповнити страву рекомендуємо улюбленим соусом. Я зазвичай вибираю сметанний соус з додаванням зелені і часнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: