Квашена капуста хрустка і добре зберігається. Розповім всі тонкощі закваски
від Denzhyttya
27 Липня, 2021
Наш улюблений і перевірений рецепт квашеної капусти – один з найпростіших рецептів закваски капусти на зиму. Капуста буде довго зберігатись хрусткою, вона не стає м’якою і не темніє з часом. У рецепті використовуємо тільки капусту і моркву, а потім робимо маринад.
Інгредієнти: ( рецепт розрахований на 2 кг капусти)
- капуста, 2 кг
- морква велика, 1 шт
- вода, 1 л
- цукор, 1 ст.л
- сіль, 2 ст.л
Приготування:
- Люблю таку капустку, тому готую її багато. Робіть правильні розрахунки всіх компонентів для закваски капусти.
- Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці.
- Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром в пропорції 1 до 2. Маринад на 1 л води: сіль 2 ложки і цукор 1 ложка (можна додати кілька перців горошком).
- Змішуємо капусту з морквою і укладаємо в ємність, ущільнюємо і заливаємо маринадом, ще раз ущільнюємо і ставимо зверху вантаж. Накриваємо.
- Залишаємо на 3 доби при кімнатній температурі.
- Виймаємо капусту і залишаємо на ніч, щоб вийшла гіркота.
- Розкладаємо щільно по банкам, ущільнюємо так, щоб капусту покрив маринад. Накриваємо кришками і ставимо в підвал.
- Така капуста стоїть до пізньої весни, відмінно підходить для тушкування і борщів.
Вдалих вам заготовок!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки