Квашена капуста: хрустка і дуже смачна. 5 рецептів

Прийшов сезон заготівлі капусти і тому мої рецепти вам точно не будуть зайвими. Це і класичний рецепт з морквою і кілька не зовсім звичайних, але смачних.

Класична квашена капуста :

  • капуста, 900 г
  • морква, 50 г
  • лавровий лист, 1 шт
  • перець горошком, 10 шт
  • сіль, 20 г

Приготування:

  1. Капусту шаткуємо, змішуємо з тертою морквою, переминаємо руками, солимо, всипаємо всі спеції.
  2. Розкладаємо щільно в банки, трамбуємо, накриваємо кришками і залишаємо бродити в таці на 2 – 3 дні. Якщо рідина інтенсивно виливається, наливаємо холодну воду і періодично робимо проколи, щоб капуста не набралася гіркотою.
  3. Виносимо в прохолодне місце.

Для квашеної капусти на око:

  • капуста, 2 кг
  • морква, 1 шт
  • лавровий лист, 2 шт
  • суміш перців
  • цукор, 2 ч.л
  • сіль.

Приготування:

  1. Капусту шаткуємо, солимо і перемішуємо, всипаємо цукор, перемішуємо.
  2. Додаємо моркву і перемішуємо.
  3. Додаємо перець і лавровий лист, трамбуємо в банки, кришки не накриваємо.
  4. Через 2 – 3 доби накриваємо кришками і ставимо в холодильник або підвал на 3 доби.

Квашена капуста без солі:

  • капуста
  • вода
  • спеції

Приготування:

  1. Капусту шаткуємо і заливаємо холодною водою, зверху ставимо вантаж і залишаємо на столі на 2 – 3 дні.
  2. На останньому розсолі можна приготувати наступну порцію капусти, просто вливши трохи холодної води.

Квашена капуста з медом:

  • капуста з морквою, 1.8 кг
  • перець горошком, 10 шт
  • лавровий лист 1 шт
  • розсіл (вода 1 л, сіль, 1 ст.л і мед, 1 ст.л), 1.200 л

Приготування:

  1. У воді розчиняємо сіль і цукор, кип’ятимо, охолоджуємо.
  2. У розсіл вливаємо олію.
  3. Капусту шаткуємо і змішуємо з тертою морквою і спеціями.
  4. Укладаємо в банки, трамбуємо і заливаємо холодним розсолом.
  5. Залишаємо бродити на кілька днів при кімнатній температурі, потім накриваємо кришками і ставимо в холодильник на кілька днів.

Квашена капуста з томатним соком:

  • квашена капуста
  • томатний сік, цибуля, олія

Приготування:

Квашену капусту заливаємо томатним соком, олією, додаємо цибулю і перемішуємо. Салат виходить просто дивовижним і дуже хрустким.

Квашена капуста: хрустка і дуже смачна. 5 рецептів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: