Квашена капуста: хрустка і дуже смачна. 5 рецептів
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
Прийшов сезон заготівлі капусти і тому мої рецепти вам точно не будуть зайвими. Це і класичний рецепт з морквою і кілька не зовсім звичайних, але смачних.
Класична квашена капуста :
- капуста, 900 г
- морква, 50 г
- лавровий лист, 1 шт
- перець горошком, 10 шт
- сіль, 20 г
Приготування:
- Капусту шаткуємо, змішуємо з тертою морквою, переминаємо руками, солимо, всипаємо всі спеції.
- Розкладаємо щільно в банки, трамбуємо, накриваємо кришками і залишаємо бродити в таці на 2 – 3 дні. Якщо рідина інтенсивно виливається, наливаємо холодну воду і періодично робимо проколи, щоб капуста не набралася гіркотою.
- Виносимо в прохолодне місце.
Для квашеної капусти на око:
- капуста, 2 кг
- морква, 1 шт
- лавровий лист, 2 шт
- суміш перців
- цукор, 2 ч.л
- сіль.
Приготування:
- Капусту шаткуємо, солимо і перемішуємо, всипаємо цукор, перемішуємо.
- Додаємо моркву і перемішуємо.
- Додаємо перець і лавровий лист, трамбуємо в банки, кришки не накриваємо.
- Через 2 – 3 доби накриваємо кришками і ставимо в холодильник або підвал на 3 доби.
Квашена капуста без солі:
- капуста
- вода
- спеції
Приготування:
- Капусту шаткуємо і заливаємо холодною водою, зверху ставимо вантаж і залишаємо на столі на 2 – 3 дні.
- На останньому розсолі можна приготувати наступну порцію капусти, просто вливши трохи холодної води.
Квашена капуста з медом:
- капуста з морквою, 1.8 кг
- перець горошком, 10 шт
- лавровий лист 1 шт
- розсіл (вода 1 л, сіль, 1 ст.л і мед, 1 ст.л), 1.200 л
Приготування:
- У воді розчиняємо сіль і цукор, кип’ятимо, охолоджуємо.
- У розсіл вливаємо олію.
- Капусту шаткуємо і змішуємо з тертою морквою і спеціями.
- Укладаємо в банки, трамбуємо і заливаємо холодним розсолом.
- Залишаємо бродити на кілька днів при кімнатній температурі, потім накриваємо кришками і ставимо в холодильник на кілька днів.
Квашена капуста з томатним соком:
- квашена капуста
- томатний сік, цибуля, олія
Приготування:
Квашену капусту заливаємо томатним соком, олією, додаємо цибулю і перемішуємо. Салат виходить просто дивовижним і дуже хрустким.
Джерело:
mandarynka.com.ua