Квашена капуста на зиму. Як солити капусту в банках
19 Вересня, 2022
Осінь, пора капустяних заготовок. Готуємо квашену капусту, за одним із перевірених та вірних рецептів. Така заготівля просто необхідна в кожному будинку для приготування вінегрету, перших страв, овочевих гарнірів, пирогів, пиріжків і просто подати на стіл з ароматною олією до відвареної картоплі.
Інгредієнти:
- 3 кг капусти
- 150 г моркви
- 60 г сіль
- 1 ст. л. насіння кропу
Приготування:
- Капусту для заготівлі беремо пізніх сортів. Качани мають бути міцні, пружні, без пошкоджень. Така капуста краще зберігається та зберігає всі свої поживні властивості.
- Капусту вагою 3 кг розрізаємо на четвертинки, потім видаляємо качан, розбираємо на окреме листя і шаткуємо соломкою.
- Капусту відправляємо у таз посипаємо сіллю.
- Для цієї кількості потрібно 60 г (3 ст. л.) великої, не йодованої солі, добре мнемо капусту, щоб дала сік.
- Додаємо за бажанням насіння кропу 1 ст.л. і моркву 150 г, натерту на тертці для корейської моркви.
- Все добре перемішуємо і пробуємо на сіль, якщо мало додаємо, сіль повинна відчуватися, утрамбовуємо в банки 2х або 3х літрові. Заповнюємо банки по плечі, щоб було місце для бродіння.
- Накриваємо марлею і залишаємо в теплому місці для бродіння на 3 дні. Щодня капусту в банках проколюємо довгим ножем, щоб виходили гази та гіркота.
- Через 3 дні капуста перестає бродити, сік стає прозорим і осідає, закриваємо негерметично поліетиленовими або гвинтовими кришками, ставимо на зберігання в прохолодне місце або в холодильник.
Джерело:
zhyttia.com.ua