Квашені огірки на зиму як із бочки: виходять хрусткі, міцні та дуже смачні
8 Серпня, 2022
Без оцту та стерилізації! Готую квашені огірки як із бочки! Виходять хрусткі, міцні, в міру солоні та дуже смачні!
Жоден рік у нас не обходиться без цих чудових огірків. Взимку банка з’їдається, буквально, одна за одною! Зберігаються такі огірочки у шафі при кімнатній температурі, що дуже зручно, якщо немає льоху чи зайвого місця у холодильнику.
Нам знадобиться на 3 баночки по 1,5 л.:
У кожну баночку:
- Лист хріну
- Листя смородини – 2 шт.
- Парасольки кропу – 1-2 гілочки
- Часник – 1-2 зубчики
- Гострий перець – 5-6 кілець
- Суміш перців або чорний перець горошком – 0,5 ч.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
Розсіл:
- Холодна сира вода – 2 л.
- Сіль – 100 г.
Приготування:
- У чисту банку закладаємо лист хрону, листя смородини, парасольки кропу, перець горошком, лавровий лист, пластини часнику та кільця гострого чилі.
- Щільно укладаємо огірки у банку до самого верху. Попередньо огірочки потрібно замочити у холодній воді на 3 години. Якщо їх тільки зірвали з грядки, замочувати необов’язково.
- У каструлю наливаємо холодну сиру воду, всипаємо сіль і мішаємо до повного розчинення.
- Заливаємо огірки холодним розсолом, залишаючи зверху місце близько 1 см., накриваємо кришками (не закручуємо), ставимо на лист або тарілку і залишаємо на дві-три доби при кімнатній температурі.
- Зливаємо з банок розсіл у каструлю, ставимо на вогонь і проварюємо з моменту закипання рівно 3 хвилини.За час квашення розсіл помутнішає, зверху утворюється пінка і огірки поміняють колір.
- Заливаємо гарячий розсіл назад у банки, закручуємо стерилізованими кришками, перевертаємо і залишаємо так до повного остигання. Укутувати банки не треба.
Банки добре зберігаються при кімнатній температурі. А відкривати та пробувати потрібно не раніше, ніж через півтора місяці!
Рецепт чудовий, огірочки виходять щільні, міцні, хрусткі і дуже смачні! Справді, від справжніх бочкових і не відрізнити! Рекомендую зробити і більше, інакше взимку будете шкодувати!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки