Квашені яблука на зиму. Простий рецепт, завдяки якому зберігаються всі вітаміни!

Вродило так багато яблук, що варення, компот та сухофрукти заготовлені, а вони ще є. Пропонуємо приготувати квашені яблука! Рецепт дуже простий і всі вітаміни будуть збережені. Головне все зробити згідно з технологією. Для квашення вибирайте зимові сорти без пошкоджень.

Інгредієнти:

  • Яблука 5 кг.
  • Вода 1 л.
  • Мед натуральний 250 мл.
  • Цукор пісок 250 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Кориця 15 гр.
  • Гвоздика 2 шт.

Приготування:

  1. Помийте, видаліть хвостики та вкладіть щільно яблука в велику емальовану каструлю або дерев’яну бочку.
  2. В каструлі змішайте воду і цукор та грійте, поки цукор повністю розчиниться.
  3. Зніміть, дайте 5 хвилин постояти та додайте мед, сіль, гвоздику та корицю. Коли заливка повністю охолоне, залийте нею яблука.
  4. Накрийте марлею та покладіть зверху гніт.
  5. Залиште на 10 днів при кімнатній температурі, після переставте в холодне місце. Через місяць квашені яблука будуть готові.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: