Меренговий рулет з горіхами «Київський»

У дитинстві моїм улюбленим тортом був «Київський» з фундуком та масляним кремом. Ні мама, ні бабуся його готувати не вміли. І це не дивно, з огляду на складну технологію. Торт купували мені на день народження або на інше свято, тобто не частіше 3-4 разів на рік. Напевно, тому, подорослішавши, я буквально закохалася в меренговий рулет «Київський».

меренговую рулет

Інгредієнти:

  • Яєчний жовток 2 шт.
  • молоко 140 мл
  • цукор 110 г
  • Вершкове масло 200 г
  • сіль дрібка
  • ванілін дрібка
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • ром 1 ст. л.
  • яєчні білки 130 г
  • Цукрова пудра 220 г
  • фундук 100 г
  • Яблучний оцет 3 мл

Приготування:

  1. Для початку приготуємо крем “Шарлот”. Для цього з’єднаєте в сотейнику з товстим дном жовтки з цукром. Додайте по дрібці сіль і ванілін. Перетріть інгредієнти.
  2. Додайте в сотейник молоко кімнатної температури. Перемішайте все віночком до однорідності. Поставте сотейник на середній вогонь. Доведіть до кипіння масу, постійно її помішуючи.
  3. Вона буде пінитися – це так потрібно. Тепер перелийте злегка загусклу  масу в чисту миску, накрийте її плівкою в контакт і поставте в холодильник. Нехай повністю охолоне.рулет київський
  4. Тим часом приготуйте меренговий корж. Перелийте білки в чашу міксера. До них додайте дрібку солі. Збийте на середній швидкості до утворення піни.
  5. Далі поступово додайте по 2-3 ст. л. цукрової пудри. Після кожної порції збивайте по хвилинці. Коли додали всю пудру, збивайте ще 3-5 хвилин на максимальній швидкості.
  6. У вас повинна утворитися глянсова стабільна маса. Тепер додайте яблучний оцет або лимонний сік. Збивайте ще хвилину, щоб вмішати оцет.
    солодкий рулет з горіхами
  7. Деко розміром приблизно 28 см на 40 см вистелити пергаментом. На нього вилийте меренгу кімнатної температури і розподіліть її рівномірним шаром.
  8. Посипте меренгу підсмаженими і подрібненими горіхами. Готуйте в розігрітій до 165 градусів духовці хвилин 20-25. Меренга покриється скоринкою і тріщинами, а всередині буде м’якою.
  9. Ще гарячий корж накрийте другим листом пергаменту і переверніть. Зніміть нижній пергамент. Залиште меренгу охолоджуватись. Тим часом поверніться до крему.рулет з горіхами
  10. Розм’якшене вершкове масло збийте до білої пишної маси. Тепер поступово додайте в нього охолоджену  до кімнатної температури заварну основу.
  11. Збийте ці дві маси до однорідності, в процесі вливши ром. Крем повинен вийти глянцевим і пишним, однорідним і стабільним.
  12. Близько 2 ст. л. крему відкладіть, додайте до нього какао. Тепер збирайте рулет. На охолоджений  корж викладіть крем, залишивши 2 ст. л. для декору. Рівномірно розподіліть крем по коржу.торт київський домашній
  13. Заверніть корж в рулет, допомагаючи  пергаментом. Приберіть заготовку на пару годин в холодильник. Потім за допомогою двох кондитерських мішків нанесіть прикраси.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: