Легкі літні салати: рецепти з фото на кожен день

Рецепти літніх салатів від  tochka.net виручать тебе у спекотний сонячний день, коли абсолютно лінь не лише готувати серйозну і важку їжу, але навіть і їсти її.

Хочеться чогось легкого, вітамінного і приємного на смак – що може бути кращим за свіжі вітамінні літні салати? Рецепти таких страв дуже прості і не вимагають стояння біля жаркої плити.

Овочі та фрукти в різних поєднаннях, доповнені, нежирними рибними або м’ясними продуктами і заправлені легкими соусами – такі різноманітні літні салати самі просяться, щоб їх приготували. У спекотну пору року краще готувати без майонезу, замінюючи його в рецептах літніх салатів йогуртом, лимонним соком або іншим легким оригінальним соусом.


Літні салати. Салат із редиски та руколи

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Дуже смачний і простий свіжий літній салатик.

Інгредієнти:

  • 200 г редису,
  • пучок руколи,
  • 50 г натурального йогурту,
  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту,
  • 50 г пармезану,
  • 50 г волоських горіхів,
  • 0, 5 ч. ложки цукру,
  • суміш перців за смаком,
  • сіль за смаком, 1 ст. ложка води.

Літній салат із редиски та руколи – приготування:

  1. Руколу і редис промий, обсуший, перебери і очисти від хвостиків. Руколу крупно порви. Редис поріж кружечками.
  2. Волоські горіхи трохи обсмаж на сухій сковороді і подрібни. Пармезан натри на крупній тертці.
  3. Приготуй соус для заправки салату. З’єднай натуральний йогурт, бальзамічний оцет, цукор, сіль, суміш перців, долий трохи води і перемішай.
  4. Виклади в салатницю руколу, зверху помісти редис і заправ соусом. Посип горішками і пармезаном.

Смачні літні салати. Салат із капусти і селери

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Угощайся річлітнімним салатом і заряджайся вітамінами!

Інгредієнти:

  • невеликий качан білокачанної капусти,
  • 3 стебла селери,
  • 2 кисло-солодких яблука,
  • 0,5 шт. лимона,
  • пучок кропу,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • 0,5 ч. ложки цукру,
  • сіль за смаком.

Салат із капусти і селери – приготування:

  1. Капусту тонко нашаткуй. Селеру наріж тонкими скибочками. Подрібни кріп.
  2. Яблука очисти від шкірки і насіння, наріж соломкою і відразу ж полий лимонним соком, щоб вони не потемніли.
  3. Капусту виклади в салатницю, посоли, додай цукор, перемішай, трохи примни руками, щоб вона пустила сік. Злий капустяний сік.
  4. Потім додай до капусти селеру, яблука і кріп. Заправ олією і перемішай.

Літні салати. Салат із молодої картоплі

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Класичне поєднання смаку молодої картоплі, маринованих огірочків та часнику – все в одній салатниці.

Інгредієнти:

  • 400 г молодої картоплі,
  • 200 г малосольних огірків,
  • 1 пучок салату,
  • 8 перепелиних яєць,
  • 1 зубок часнику,
  • 2 ст. ложки нерафінованої олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Салат із молодої картоплі – приготування:

  1. Молоду картоплю відвари в мундирі до готовності, остуди, почисти і наріж кубиками.
  2. Перепелині яйця відвари, остуди, почисти і поріж на половинки.
  3. Огірки поріж часточками. Подрібни часник. Листя салату крупно порви.
  4. Змішай у салатниці всі інгредієнти, посоли, поперчи і заправ олією.

Літні салати. Салат з овочів із кедровими горішками

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

У міру гостренький салатик із незвичайним поєднанням смаків молодих овочів і кедрових горішків.

Інгредієнти:

  • невеликий качан молодої капусти,
  • 1 болгарський перець,
  • 200 г помідорів чері,
  • 50 г кедрових горішків,
  • 0,5 шт. лимона,
  • 1 ч. ложка гірчиці,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком,
  • 1 ст. ложка води.

Салат з овочів із кедровими горішками – приготування:

  1. Капусту нашаткуй. Болгарський перець очисти від насіння і поріж тонкими півкільцями. Помідори поріж на половинки.
  2. Приготуй заправку для салату. З’єднай оливкову олію, гірчицю, сіль, перець, лимонний сік і воду і гарненько перемішай.
  3. З’єднай у салатниці всі інгредієнти, заправ салат, перемішай і присип кедровими горішками.

Літні салати. Салат із пекінської капусти з апельсинами

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Низькокалорійний простий і оригінальний салатик, із незвичайним поєднанням і яскравим смаком.

Інгредієнти:

  • 300 г пекінської капусти,
  • 1 апельсин,
  • пучок зелені (кріп, петрушка, кінза),
  • 100 г журавлини,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • сіль за смаком.

Салат із пекінської капусти з апельсинами

  1. Капусту тонко нашаткуй, посоли, трохи примніть руками і відіжми з неї сік. Подрібни зелень.
  2. М’якоть апельсина очисти від плівок і крупно поріж.
  3. З’єднай у салатниці всі інгредієнти, посоли, заправ оливковою олією і прикрась журавлиною.

Літні салати. Салат зі свіжих овочів із тунцем

Салат на 8 Березня, Салати без майонезу, Літні салати: рецепти
Літній салат: рецепт з фото © depositphotos.com

Просто, смачно, ситно і корисно – спробуй літній варіант салату з тунцем.

Інгредієнти:

  • 100 г консервованого тунця,
  • 3 помідора,
  • 1 огірок,
  • 1 болгарський перець,
  • 1 зубок часнику,
  • 2 гілочки базиліка,
  • мікс салатів,
  • 0,5 шт. лимона,
  • 3 ст. ложки оливкової олії,
  • 0,5 ч. ложки цукру,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Салат зі свіжих овочів із тунцем – приготування:

  1. З консервованого тунця злий рідину і розбери рибку на невеликі шматочки.
  2. Огірок, болгарський перець і помідори наріж кубиками. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень. Листя салату порви невеликими шматочками.
  3. У салатниці з’єднай всі овочі, часник, тунець, посоли, поперчи, додай цукор і перемішай. Потім додай салатні листя, зелень, скропи соком лимона, заправ оливковою олією і акуратно перемішай.

Літні салати. Фруктово-овочевий салат

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Барвистий, веселий, пістрявий і дуже смачний салат – це безліч вітамінів в одній посудині і заряд гарного настрою.

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці,
  • 200 г вишні,
  • 1 шт. жовтого болгарського перцю,
  • 0,5 шт. лимона,
  • пучок листового салату,
  • кілька гілочок кропу,
  • 2 ст. ложки кунжутної або оливкової олії,
  • 1-2 ст. ложки цукру.

Фруктово-овочевий салат – приготування:

  1. Для заправки салату з’єднай олію, лимонний сік, за смаком цукор і збий віночком.
  2. Полуницю очисти від хвостиків, вишню – від кісточок. Великі ягоди можна порізати навпіл. Болгарський перець поріж кубиками. Подрібни кріп.
  3. Листя салату крупно порви і виклади на дно салатниці. Зверху помісти ягоди, болгарський перець, рівномірно посип кропом. Полий салат соусом безпосередньо перед подачею.

Літні салати. Фруктовий мікс

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Якщо звичні улюблені і окремо смачні фрукти з’єднати разом, результат може перевершити всі очікування!

Інгредієнти:

  • 1 яблуко,
  • 4 персика,
  • 100 г винограду,
  • 1 апельсин,
  • 0,5 лимона,
  • 30 г кеш’ю,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 130 г натурального йогурту.

Фруктовий мікс – приготування:

  1. Всі фрукти очисти від кісточок. З яблука можна ще й зняти шкірку. З апельсинів дістань м’якоть і крупно поріж. Яблуко і персики поріж невеликими скибочками.
  2. У салатницю помісти нарізані фрукти, виноград, посип цукром, збризни лимонним соком, залий йогуртом і гарненько перемішай.
  3. Прикрась фруктовий мікс горішками.

Літні салати. Салат із полуницею та огірками

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Яскравий, свіжий, легкий і оригінальний салатик.

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці,
  • 300 г огірків,
  • 100 г салату,
  • кілька листочків м’яти,
  • 130 г йогурту,
  • 1 ст. ложка оливкової олії,
  • 0,5 ч. ложки бальзамічного оцту,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Салат із полуницею та огірками – приготування:

  1. Салат порви руками. Дрібно поріж м’яту. Огірки і полуницю поріж тонкими скибочками і виклади в салатницю на зелень.
  2. Посоли, поперчи салат, заправ оцтом і олією і акуратно перемішай.
  3. Зверху залий йогуртом.

Літні салати. Салат із полуниці і ківі

Літні салати
Літній салат: рецепт з фото © Depositphotos

Ти помітила, що ківі і полуниця при різних смаках мають практично однакову структуру? Таке поєднання цих різних плодів чудово “дружить” у салаті.

Інгредієнти:

  • 200 г полуниці,
  • 1 шт. ківі,
  • 1 пучок шпинату,
  • 1 ч. ложка лимонного соку,
  • 1 ст. ложка кунжуту,
  • 1 ст. ложка оливкової олії,
  • перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Салат із полуниці і ківі – приготування:

  1. Кунжут трохи обсмаж на сухій сковороді. Ківі очисти від шкірки. Шпинат крупно порви руками. Полуницю і ківі поріж скибочками.
  2. Перемішай, заправ оливковою олією, полий лимонним соком, посоли і поперчи.
  3. Посип салат кунжутом і подавай.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: