Лімбургійський флай зі смородиною

Подумати тільки: колись давно голландці придумали Лімбургійський флай ( пиріг), А рецепт актуальний і сьогодні! Більш того, важливо запам’ятати саме технологію приготування, а з начинками можна сміливо експериментувати. Вибирайте свіжі або заморожені ягоди, фрукти, джем або не дуже рідке варення.

Сьогодні я приготуємо  Лімбургійський пиріг зі смородиною, тому що урожай в цьому році вийшов по-справжньому щедрим. Півгодини активної роботи, 20 хвилин очікування – і на столі красується приголомшливий смородиновий пиріг!

Лімбургійська флай

Інгредієнти

  • пшеничне борошно 320 г
  • дріжджі 1 ч. л.
  • вершкове масло 100 г
  • цукор 5 ст. л.
  • ванільний цукор 10 г
  • сіль 0,25 ч. Л.
  • яєчний жовток 1 шт.
  • молоко за смаком
  • манка 1 ст. л.
  • яйце 1 шт.
  • смородина 300 г
  • крохмаль 1 ст. л.

Приготування

  1. Просійте борошно, додайте до нього 2 ст. л. цукру, сіль, сухі дріжджі, ванільний цукор і перемішайте.сипучі інгредієнти
  2. Тепер додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками для зручності. Перетріть інгредієнти в крихту.
  3. Жовток вбийте в мірну склянку і додайте молоко, щоб інгредієнти доходили до позначки 125 мл. Перемішайте. Молоко можна замінити простою чистою водою. Різниці в смаку практично не буде.
  4. Влийте жовтково-молочну суміш до сухих інгредієнтів і замісіть еластичне тісто. Покладіть його в пакет і залиште на 20-30 хвилин.тісто в пакеті
  5. Відріжте частину тіста  для верхівки пирога. Решту тіста розкачайте в пласт, викладіть у форму для випікання, формуючи бортики. Для підстраховки можна змастити форму вершковим маслом. За допомогою ножа підрівняйте бортики і залиште тісто ще на 20-30 хвилин.
    тісто в формі
  6. Тим часом приготуємо начинку. Вимийте смородину і видаліть зайві гілочки. Додайте крохмаль і цукор, що залишився і перемішайте, струшуючи.
  7. Дно тіста присипте манкою, щоб воно не промокло від начинки. Зверху висипте смородину.ягоди
  8. Відкладене раніше тісто розкачайте в пласт і наріжте тонкими смужками приблизно в 1 см шириною. Накрийте верх пирога у вигляді плетінки.
    плетені смужки з тіста
  9. Верх пирога змастіть яйцем. Випікайте близько 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ° С.змащений яйцем пирігСмачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: