Лімбургійський флай зі смородиною
від Denzhyttya
10 Серпня, 2021
Подумати тільки: колись давно голландці придумали Лімбургійський флай ( пиріг), А рецепт актуальний і сьогодні! Більш того, важливо запам’ятати саме технологію приготування, а з начинками можна сміливо експериментувати. Вибирайте свіжі або заморожені ягоди, фрукти, джем або не дуже рідке варення.
Сьогодні я приготуємо Лімбургійський пиріг зі смородиною, тому що урожай в цьому році вийшов по-справжньому щедрим. Півгодини активної роботи, 20 хвилин очікування – і на столі красується приголомшливий смородиновий пиріг!
Інгредієнти
- пшеничне борошно 320 г
- дріжджі 1 ч. л.
- вершкове масло 100 г
- цукор 5 ст. л.
- ванільний цукор 10 г
- сіль 0,25 ч. Л.
- яєчний жовток 1 шт.
- молоко за смаком
- манка 1 ст. л.
- яйце 1 шт.
- смородина 300 г
- крохмаль 1 ст. л.
Приготування
- Просійте борошно, додайте до нього 2 ст. л. цукру, сіль, сухі дріжджі, ванільний цукор і перемішайте.
- Тепер додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками для зручності. Перетріть інгредієнти в крихту.
- Жовток вбийте в мірну склянку і додайте молоко, щоб інгредієнти доходили до позначки 125 мл. Перемішайте. Молоко можна замінити простою чистою водою. Різниці в смаку практично не буде.
- Влийте жовтково-молочну суміш до сухих інгредієнтів і замісіть еластичне тісто. Покладіть його в пакет і залиште на 20-30 хвилин.
- Відріжте частину тіста для верхівки пирога. Решту тіста розкачайте в пласт, викладіть у форму для випікання, формуючи бортики. Для підстраховки можна змастити форму вершковим маслом. За допомогою ножа підрівняйте бортики і залиште тісто ще на 20-30 хвилин.
- Тим часом приготуємо начинку. Вимийте смородину і видаліть зайві гілочки. Додайте крохмаль і цукор, що залишився і перемішайте, струшуючи.
- Дно тіста присипте манкою, щоб воно не промокло від начинки. Зверху висипте смородину.
- Відкладене раніше тісто розкачайте в пласт і наріжте тонкими смужками приблизно в 1 см шириною. Накрийте верх пирога у вигляді плетінки.
- Верх пирога змастіть яйцем. Випікайте близько 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 ° С.Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки