Ліниві пельмені: рецепт приготування смачної страви

  • Якщо слідувати рецепту, то пельмені не розваляться, будуть смачними і відмінно впишуться у ваше меню.
Ліниві пельмені: рецепт приготування смачної страви

Хочеться домашніх пельменів, але немає часу, сил і зайвих рук ліпити їх, тоді ось вам рецепт лінивих пельменів.

Їх можна заморозити про запас, а потім зварити і подавати зі сметаною. Або приготувати до них овочевий соус. Або зварити суп з ледачими пельменями.

Інгрідієнти:

для тіста:

    • борошно – 250 гр.
    • вода – 100 мл.
    • яйце – 1 шт.
    • сіль – 1/2 ч. л.

для начинки:

    • фарш м’ясний – 300 гр.
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • сіль – за смаком.
    • перець чорний мелений – за смаком.

для соусу:

    • цибуля – 1 – 2шт
    • морква 1-2 шт.
    • томатний соус – 3 ст.ложки
    • олія – для смаження.
    • вода – 300 мл.
    • сіль, перець – за смаком.
    • лавровий лист – 2 шт.

Приготування:

    1. Замісіть звичайне пельменний тісто. Для цього налити в миску холодну воду, розчинити в ній сіль і вилити яйце. Добре розмішати вінчиком або виделкою. По частинах додати в цю суміш борошно. Вимісити еластичне тісто. Вимішувати руками можна або використовуючи будь-який відповідний агрегат. Скачати тісто в кулю, покласти в миску і накрити серветкою. Залишити при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, щоб тісто стало м’якше і легко розтягувалося при розкочуванні.
    2. Робочу поверхню злегка змащуємо рослинним маслом (або припудрюємо борошном, хто як звик). Тісто ділимо на 3 рівні частини. Кожну тонко розкачуємо в прямокутник, намагаючись розтягнути так, щоб тісто було майже прозорим.
    3. М’ясний фарш (яловичина зі свининою) солимо і перчимо за смаком. Фарш можна взяти готовий або пропустити через м’ясорубку м’якоть свинини і яловичини в рівних пропорціях.
    4. На розкачане тісто наносимо тонким шаром м’ясний фарш, відступаючи від краю по всьому периметру на 1-2 см. Краї залишати вільними. Зорнути тісто рулетом. Скріпити краї тіста, щоб при варінні пельмені не розвалилися. Кожен рулет порізати на невеликі відрізки.
    5. Моркву і циибулу подрібнюємо і пасируємо 2-3 хвилини. Додаємо томатний соус, спеції і воду, у готовий соус викладаємо пельмені ( вони мають бути занурені у рідину) і тушкуємо 10 хвилин. Враховуйте, що при варінні ліниві пельмені трохи збільшаться в розмірі. Також пельмені можна відварити у підсоленій воді і подавати з сметаною або будь-яким іншим соусом.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: