Ліниві вареники з вишнею та сиром

Не повірите, але ліниві вареники я навіть на сніданок готую. Ось так виходжу вранці в сад, згрібаю жменьку вишень – і на кухню, звичайно не гірше буде й замороженою вишнею. На тісто йде 5-7 хвилин, на начинку – стільки ж. А варити ці сирні кульки – взагалі справа дріб’язкова. Ось і виходить ситний і смачний сніданок за 25 хвилин.

ліниві вареники

Інгредієнти:

  • сир 300 г
  • яйце 1 шт.
  • цукор 4 ст. л.
  • пшеничне борошно 4 ст. л.
  • вишня 150 г
  • цукор 1 ст. л.

Приготування:

  1. Жирний сир перетріть через сито. До нього додайте цукор і яйце. Перемішайте інгредієнти до утворення однорідної маси. Додайте до маси просіяне борошно.вареники з вишньою
  2. Замісити тісто. Воно повинно вийти м’яким, злегка липнути до рук. Тепер займіться начинкою. Свіжі вишні промийте під проточною водою. Ягоди обсушіть, видаліть їм кісточки ( у заморожених вишень видаліть кісточки ).
  3. Присипте робочу поверхню 2-3 ст. л. муки. На неї викладіть тісто, сформуйте з нього ковбаску. Наріжте її шматочками. З шматочка тіста в долоні зробіть корж.ліниві вареники з вишнею
  4. У центр коржа покладіть вишню. Щоб вони не деформувалася, заздалегідь обсипте ягоди цукровою пудрою або крохмалем. Загорніть вишню в тісто, скачайте виріб у кульку.
  5. Таким чином підготуйте всі ліниві вареники. Варіть їх в злегка підсоленій киплячій воді 30-60 секунд. При цьому важливо опускати вироби в каструлю не всі відразу, а по кілька штучок.ліниві вареники з сиром

Через 5-10 хвилин ліниві вареники готові!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: