Літо не за горами! Топ 3 рецепта найсмачніших компотів
Пропонуємо одні з найсмачніших рецептів компотів, які вам скоро знадобляться, тому що літо не за горами.
Полуничний мохіто
- полуниця, 500 г;
- цукор, 300 г;
- лимон, 20 г;
- вода, 3 л;
- м’ята свіжа, 10 г.
Ягоди готуємо, банки також ретельно миємо, м’яту гілочки промиваємо і просушуємо на рушнику.
Лимон ріжемо тонкими часточками.
Все складаємо в банку, заливаємо кип’ятком, прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, всипаємо цукор і доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини.
Заливаємо киплячий сироп в банку, закриваємо кришку, перевертаємо і накриваємо рушником до повного охолодження.
Аромат і смак цього компоту просто дивовижний.
Компот «Мохіто» з аґрусу
- аґрус, 350 г;
- цукор, 200 г;
- лимон, 2 зубчики;
- м’ята, кілька гілочок.
Промиваємо ягоди і м’яту, просушуємо на рушнику.
Ягоди, м’яту та лимонні дольки складаємо в банку, заливаємо кип’ятком на 30 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини і заливаємо сироп в банку.
Закручуємо кришку, перевертаємо банку, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Порада: якщо немає лимона, можна замінити 0.5 ч.л лимонної кислоти. Всі інгредієнти – на 1 трилітрову банку.
Домашня фанта
- апельсин, 3 часточки;
- лимон, 1 часточка;
- абрикоси, 500 г;
- цукор, 200 г.
Підготовлюємо фрукти і промиваємо банки, потім стерилізуємо їх.
У банку викладаємо всі інгредієнти, заливаємо крутим кип’ятком і закручуємо кришки.
Перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо, поки не охолонуть.