Літо не за горами! Топ 3 рецепта найсмачніших компотів

Пропонуємо одні з найсмачніших рецептів компотів, які вам скоро знадобляться, тому що літо не за горами.

Полуничний мохіто

  • полуниця, 500 г;
  • цукор, 300 г;
  • лимон, 20 г;
  • вода, 3 л;
  • м’ята свіжа, 10 г.

Ягоди готуємо, банки також ретельно миємо, м’яту гілочки промиваємо і просушуємо на рушнику.

Лимон ріжемо тонкими часточками.

Все складаємо в банку, заливаємо кип’ятком, прикриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, всипаємо цукор і доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини.

Заливаємо киплячий сироп в банку, закриваємо кришку, перевертаємо і накриваємо рушником до повного охолодження.

Аромат і смак цього компоту просто дивовижний.

Компот «Мохіто» з аґрусу

  • аґрус, 350 г;
  • цукор, 200 г;
  • лимон, 2 зубчики;
  • м’ята, кілька гілочок.

Промиваємо ягоди і м’яту, просушуємо на рушнику.

Ягоди, м’яту та лимонні дольки складаємо в банку, заливаємо кип’ятком на 30 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини і заливаємо сироп в банку.

Закручуємо кришку, перевертаємо банку, вкутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Порада: якщо немає лимона, можна замінити 0.5 ч.л лимонної кислоти. Всі інгредієнти – на 1 трилітрову банку.

Домашня фанта

  • апельсин, 3 часточки;
  • лимон, 1 часточка;
  • абрикоси, 500 г;
  • цукор, 200 г.

Підготовлюємо фрукти і промиваємо банки, потім стерилізуємо їх.

У банку викладаємо всі інгредієнти, заливаємо крутим кип’ятком і закручуємо кришки.

Перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо, поки не охолонуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: