Омлет із молодими кабачками та креветками

У сезон молодих овочів приготуй на сніданок щось більш незвичайне. Ми пропонуємо традиційний омлет доповнити молодими кабачками та креветками. Виходить прекрасна страва.

Інгредієнти:

  • яйця – 3-4 шт.,
  • сметана – 2-3 столові ложки (можна замінити 0,5 склянки молока),
  • 1 молодий кабачок,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • зелень кропу або петрушки,
  • сіль,
  • свіжомолотий перець,
  • вершкове масло для смаження,
  • креветки неочищені – 400 г (за бажанням)

 Приготування:

    1. Молодий кабачок вимий, висуши, почисти від шкірки та натри на великій тертці.
    2. Цибулю очисти та дрібно наріж.
    3. У сковороді розігрій вершкове масло й зніми піну. Виклади цибулю й обсмаж 3-4 хвилини, до м’якості. Разом із цибулею можна обсмажити подрібнений зубчик часнику.
    4. Додай половину натертих кабачків, перемішай і обсмаж, періодично помішуючи, 5 хвилин, до м’якості.
    5. Зелень вимий, обсуши та поріж.
    6. У миску розбий яйця, злегка перемішай виделкою або вінчиком, додай сметану та ще раз перемішай.
    7. Додай решту кабачків, зелень (можна додати трохи тертого сиру), посоли, поперчи й легко збий вінчиком.
    8. У сковороду з обсмаженими кабачками вилий омлетну масу та рівномірно розподіли її по всій поверхні сковороди.
    9. Накрий сковороду кришкою й готуй омлет на слабкому вогні, поки маса не загустіє.
    10. До омлету можна подати злегка обсмажені на вершковому маслі креветки.
    11. Для цього креветки треба відварити в киплячій, підсоленій воді 2 хвилини (якщо креветки варено-морожені, треба залити їх окропом), потім очистити, викласти в сковороду з розтопленим вершковим маслом і трохи прогріти, помішуючи.
    12. На тарілку виклади омлет, поклади креветки та посип різаною зеленню.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: