Листковий салат з куркою, яблуком, кукурудзою та яйцями
Незвичайний листковий салат з куркою, яблуком, кукурудзою та яйцями. Додавання яблука вносить приємну свіжість. Салат виходить соковитим, ніжним та дуже поживним.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 200 г
- Яблуко – 140 г
- Кукурудза консервована – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 40 г
- Сіль за смаком
Приготування:
З консервованої кукурудзи злийте маринад. У каструльці закип’ятіть 600 мл води та посоліть (1/2 ч. ложки). Опустіть куряче філе в окріп. Повторно доведіть воду до кипіння, потім зменшіть нагрівання до мінімуму. Варіть філе під кришкою приблизно 20-25 хвилин.
Паралельно з відварюванням курячого філе відваріть круто яйця (10 хвилин після закипання). Остудіть яйця у холодній воді.
Відварене куряче філе витягніть з бульйону і залиште охолоджуватися. Якщо ви відварюєте філе заздалегідь, остудіть його в бульйоні – так воно буде соковитіше. Наріжте куряче філе, що охололо, маленькими шматочками.
Починайте збирати салат. Я використовую для цього кільце, але можна просто викладати його на тарілку шарами. На плоску тарілку встановіть кільце сервіровки.
- Викладіть нарізане куряче м’ясо першим шаром. Полийте шар із курячого філе майонезом.
- Яблуко очистіть від шкірки і видаліть серцевину. М’якуш яблука натріть на великій тертці. Викладіть терте яблуко на шар курячого м’яса.
- Наступний шар – кукурудзяні зерна. Щедро змастіть цей шар майонезом.
- Яйця очистіть від шкаралупи та натріть на великій тертці. Викладіть яйця останнім шаром салату.
Поставте салат у холодильник на 20 хвилин. Після цього обережно зніміть кільце. Листковий салат з кукурудзою, яйцями, курячим філе та яблуком готовий. За рахунок яблука салат має дуже цікавий смак.