Макарони по-флотськи з курячими шлунками
Макарони по флотськи — одна з найкультовіших страв радянських часів, яка не втратила своєї актуальності й досі. Я теж люблю її ще змалку. Найчастіше для мене такі макарони готувала бабуся, коли зустрічала мене вдома зі школи. Виходило швидко, ситно і, найголовніше, дуже смачно. Існує безліч варіацій цієї страви. Сьогодні поділюся, як приготувати макарони по-флотськи з курячими шлунками.
Для приготування цієї страви замість звичного м’ясного фаршу я використовую курячі шлунки. Макарони по флотськи прикрашаю кружечками помідора, щедро посипаю тертим сиром і запікаю в духовці. Виходить чудово! Спробуйте приготувати цю просту домашню страву до сімейного обіду чи вечері. Я впевнена, що воно стане частим гостем і на вашому столі.
Інгредієнти:
- Курячі шлунки 500 г
- Макарони за смаком
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Твердий сир 300 г
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
- Помідор 3 шт.
- Кукурудзяна олія 4 ст. л.
- Топлене масло 2 ст. л.
Приготування:
- Почистіть курячі шлунки, ретельно промийте та наріжте їх на шматочки середнього розміру.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, а моркву брусочками.
- На сковороді розігрійте топлену олію і 3 ст. л. кукурудзяної олії. На помірному вогні доведіть цибулю до золотистого кольору.
- Далі відправте в сковороду курячі шлунки, додайте сіль та перець і тушкуйте до готовності.
- Відваріть макарони в підсоленій воді , потім відкиньте їх на друшляк і дайте стекти воді. Змішайте відварені макарони з готовими курячими шлунками. Натріть твердий сир на тертці і додайте половину в приготовлену масу.
- Змастіть форму для запікання 1 ст. л. кукурудзяної олії, перекладіть у неї макарони з курячими шлунками і посипте натертим сиром. Зверху викладіть нарізані кружальцями помідори і знову присипте сиром. Запікайте при температурі 180 градусів 10-15 хвилин.
Макарони по-флотськи з курячими шлунками – проста в приготуванні і досить апетитна страва. Неможливо передати смак словами, тому раджу спробувати.