Малинку разом з бананом варю 1: 4, цукру даю не багато. Густе, хоч відразу на батон масти.

Малинку разом з бананом варю 1: 4, цукру даю не багато. Густе, хоч відразу на батон масти.

СКЛАДОВІ:

  • 1 кг свіжої малини
  • 250 г м’якоті банана
  • 800 г цукру
  • 1 ч. л. лимонної кислоти або сік одного лимона

Якщо ти хочеш приготувати варення з замороженої малини, розморожуй її при кімнатній температурі та перед приготуванням злий зайву рідину. Якщо малина втратила аромат, в кінці варіння додай ванілін і 30 мл коньяку (на 1 кг ягід).

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Ягоди малини помісти в каструлю з товстим дном. Зроби з ягід пюре товкачем для картоплі або блендером.
  2. Банани дрібно наріж (півкільцями або чвертями) і додай до ягід.
  3. У ягідне пюре висип цукор і лимонну кислоту. Добре перемішай і постав каструлю на середній вогонь. Періодично помішуй, щоб не пригоріло.
  4. Доведи варення до кипіння і зменш вогонь до мінімуму. Після закипання вари ще 10-20 хвилин, помішуючи й знімаючи піну. Якщо хочеш, щоб вийшов більш густий джем, вари 30-40 хвилин або додай в варення пектин (12-15 г на 1 кг фруктового пюре).
  5. Не знімаючи з вогню, розлий варення в сухі стерилізовані банки та загорни. Готове варення переверни догори дном, накрий шубою або теплою ковдрою до повного охолодження. Тримай в прохолодному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: