Манник з гарбуза в сиропі. Ідеальний рецепт до чаю без борошна і яєць

Цей гарбузовий манник сподобається всім, хто любить гарбуз і навіть тим, хто взагалі його не їсть. Настільки він смачним виходить. У його складі зовсім немає яєць, але від цього він не менш поживний, ситний і приємний.

Насправді він виходить дуже солодким – справжній десерт до найближчого чаювання. Якщо ви не ласун, можна покласти менше цукру.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 г (вага вже натертого гарбуза)
  • Лимон – 1 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 100 г (в тісто) + 150 г (в сироп)
  • Манна крупа – 270 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Вода – 120 мл

Приготування:

  1. Гарбуз очистити від насіння і шкірки.
  2. Натерти м’якоть на тертці.
  3. Змішати гарбуз з кефіром.
  4. Всипати до них цукор.
  5. Додати манну крупу.
  6. Доповнити розпушувачем або содою (так як в складі є кефір, соду не потрібно додатково гасити).
  7. Натріть цедру лимона.
  8. кладі немає борошна або масла. Перемішуйте тісто віночком.
  9. Вибирайте форму для випічки манника в духовці.
  10. Розігрівайте духовку до 180 градусів.
  11. Змащуйте форму олією і викладайте в неї тісто.
  12. Готувати пиріг в духовці потрібно 45 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою. Якщо на ній не залишається тіста – манник можна діставати.
  13. В окремій каструльці змішайте воду з цукром.
  14. Вичавіть в воду сік одного лимона.
  15. Варіть сироп на плиті до кипіння і варіть 3 хвилини на середньому вогні.
  16. Заливайте сиропом готовий манник.

Дайте пирогу постояти 30 хвилин і можна кликати сім’ю до столу. Цей манник буде дуже приємно пахнути, а ще десерт має дуже апетитний вигляд.

І ще не лякайтеся, коли заллєте манник цукровим сиропом, що він плаває в ньому – за 30 хвилин тісто вбере рідину в себе. До речі, якщо він постоїть всю ніч, буде ще смачніший. Ну, це вже на любителя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: