Мармеладно-горіховий рулет з чорною смородиною
Чорна смородина таїть в собі колосальний кулінарний потенціал, який розкривається під час готування. Звичайно, і в свіжому вигляді вона чудова! Але далеко не всі ягоди можуть похвалитися таким універсальним застосуванням: соуси, варення, мармелад і маринади. Сьогодні розповімо, як готувати мармеладно-горіховий рулет з чорної смородини.
На відміну від інших ягід, саме ця володіє властивістю утворювати гарне желе. Звичайно, желатин ми все одно додали, але консистенція виходить чудовою саме завдяки цьому. Крім того, рулет зі смородини має благородну кислинку. Цей десерт відмінно підходить в якості перекусу до ранкової кави або вечірнього чаю.
Інгредієнти:
- смородина 500 г
- желатин 20 г
- вода 100 мл
- цукор 150 г
- волоські горіхи 20 мл
- фундук 20 г
- фісташки 20 г
- мигдаль 20 г
Приготування:
- Всі горіхи подрібніть у велику крихту і змішайте.
- Смородину перекладіть в каструльку, присипте цукром і залийте 100 мл води.
- Тримайте на вогні, помішуючи, поки суміш не закипить і ягоди не стануть м’якими.
- Подрібніть смородину в міксері або занурювальним блендером, після чого пропустіть через сито.
- В отриману ягідну суміш додайте желатин, перемішайте і вилийте на застелене харчовою плівкою деко. Рівномірно присипте все горіхами, як показано на відео, і приберіть в холодильник на півтори години.
- Потім дістаньте, згорніть у щільний рулет і відправте в холодильник ще на 8 годин. Готово!
Горіхи можна використовувати будь-які, хоч бразильські. Замість них (або разом з ними) рекомендуємо додавати родзинки, подрібнену курагу або інжир. Рулет виходить дуже ніжним, з приємним горіховим присмаком. Він буде вдало виглядати і без жодних прикрас, але якщо є бажання, його можна обваляти в кокосовій стружці або цукровій пудрі. У будь-якому випадку десерт стане тільки смачніше!