Огірковий салат з червоною цибулею: легка літня страва

Цей легкий салат готується дуже швидко, у вас піде не більше чверті години. Він виходить легким, дуже свіжим, по-справжньому літнім. Огірковий салат можна подати додатково до основних страв або як гарнір до м’яса, птиці. Головне, щоб у вас була смачна і соковита червона цибуля.

Інгредієнти:

  • огірки в свіжому вигляді – 1 кг
  • червона цибуля – 160 гр
  • кріп в свіжому вигляді – 1 Пуч
  • яблучний оцет – 3-4 ст л
  • олія соняшникова – 55 мл
  • перець і цукор – по 1 ст л

Приготування:

  1. Вливаємо в ємність будь-яку олію, можна оливкову або соняшникову – яку ви любите.
  2. Додаємо до олії оцет яблучний, присолюємо, перчимо, цукримо і все ретельно вимішуємо.
  3. Огірки ріжемо тонкими кружечками, цибулю напів кружечками, теж більш тонкими.
  4. Подрібнюємо кріп і додаємо до соусу. Можна брати і іншу зелень на ваш смак і бажання.
  5. Огірки з’єднуємо з соусом, вимішуємо і закриваємо ємність кришкою. Прибираємо в холод настоятися хвилин 30-40.
  6. Після цього салатик можна подавати до столу як закуску, гарнір або доповнення до бургерів, сендвічів.
  7. Такий салат зберігається в холодильнику близько 3 діб, а кріп можна замінити або доповнити петрушкою, вийде досить смачне поєднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: