Мармуровий рулет з бананово-шоколадним кремом
від Denzhyttya
14 Вересня, 2020
Для бісквіта буде потрібно:
- Борошно – 1-1,5 склянки.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 4 ст.л.
- Рослинна олія (без запаху) – 4 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Кава розчинна – 1 ч. Л.
- Вода (окріп) – 1-2 ст. л.
- Сіль – щіпка.
Крем:
- Сметана 35% – 200 г.
- Цукрова пудра – 1 ст.л.
- Загущувач для вершків – 1 пакетик.
- Банан (стиглий) – 1 шт.
- Шоколад (молочний або гіркий) – 100 г.
- Коньяк або ром – 1 ч. Л.
Спосіб приготування
- Для тіста: збити білки, поступово додавши 2 ст. ложки цукру і дрібку солі.
- Жовтки збити з цукром, що залишився і ваніліном. Не припиняючи збивання, поступово влити олію. Акуратно з’єднати жовткову суміш з білками.
- Просіяти борошно, змішане з розпушувачем. Обережно перемішати, намагаючись зберегти об’єм.
- В окремій чашці змішати какао і каву з водою до однорідного стану.
- Деко застелити пергаментом (трохи змастити олією). Акуратно викласти 2/3 тіста. Розрівняти. У решту 1/3 тіста додати суміш какао/кави, акуратно перемішати. Викладати за допомогою ложки на світлий шар тіста у вигляді «плям». За допомогою зубочистки намалювати хаотичні візерунки.
- Випікати в розігрітій до 180 С духовці 15 – 20 хвилин до готовності.
- Випечений пласт накрити кухонним рушником, швидко перевернути і забрати пергамент.
- Акуратно згорнути ще гарячий пласт в рулет разом з рушником. Залишити остигати.
- Для крему: збити сметану з цукровою пудрою і загущувачем для вершків до густого стану. Шоколад розтопити на водяній бані. Банан розім’яти до стану пюре, з’єднати з розтопленим шоколадом і коньяком, ретельно перемішавши суміш. Змішати шоколадно-бананову суміш зі сметанним кремом.
- Остиглий рулет розгорнути, промазати кремом. Згорнути в рулет. Краї підрівняти. Подавати охолодженим.
Джерело:
mors.in.ua