Як зробити лікер «Бейліс» в домашніх умовах

Як зробити лікер «Бейліс» в домашніх умовах

Сьогодні додамо в нашу колекцію рецептів авторську варіацію на тему Айріш Крем, назвемо його “Homemade Baileys”.

Для приготування лікеру нам знадобляться:

  • 6 грам ванільного цукру;
  • 4 грами ваніліну;
  • Імбир (порошок) – 1/3 чайної ложки без гірки;
  • Кора дуба – чайна ложка з гіркою;
  • Кориця – на кінчику ножа;
  • Мед – 2 чайні ложки;
  • Карамель – 3 столових ложки;
  • Вершки 10% – 1 літр;
  • Жовтки з курячих яєць – 2 шт;
  • Кава розчинна – 2 чайні ложки;
  • Вода;
  • Банка згущеного молока (близько 400 грам);
  • Спирт 60% – 400 мл.

Ось вам два варіанти отримання 60% спирту виходячи з того, що можна використати горілку і спирт 96%, результат обох варіантів – 420 мл спирту 60%

  1. Спирт 96 – 265 мл, вода – 161 мл.
  2. Спирт 96 – 146 мл, горілка – 280 мл.

Зрозуміло, такої надточності дотримуватися не треба, але порядок цифр видно.

Можливо є необхідність в легкому коригуванні співвідношення інгредієнтів, але це вже справа смаку. А на колір і смак, як відомо, товариш не всяк.

Послідовність дій така:

  1. Готуємо Карамель. Можете готувати за своїм рецептом, суть не важлива, потрібна звичайна карамель. Запропоную авторський швидко-чіткий рецепт приготування карамелі в столовій ложці.
  2. В столову ложку набираємо цукор без гірки, капаємо 1-2 краплі води і гріємо над полум’ям плити. Через деякий час цукор закипає, починає булькати і жовтіти. Припинити нагрівання потрібно тоді, коли весь цукор пожовтіє і ближче до країв почне ставати злегка коричневим. Але не сильно, щоб не згорів.
  3. У посудину, де змішувалася безалкогольна частина, всипаємо ванільний цукор (НЕ ванілін) і вливаємо відфільтровану алкогольну основу. Збиваємо міксером останній раз.
  4. Переливаємо в велику банку, щільно закриваємо і ставимо в холодильник на 4-5 днів.
  5. Зайвий жир спливе і його можна відфільтрувати через 1 шар бавовняної тканини. За цей час лікер настоїться, покращиться і зміниться його смак. Розливаємо в пляшки, попередньо можна вдруге профільтрувати через 1 шар тканини.

Пригощаючи друзів, немає сенсу говорити їм, що цей лікер ви зробили самі. Все одно не повірять.

P.S. Якщо є ірландський віскі, то для приготування алкогольної основи можна приготувати суміш зі спирту і віскі по пропорціях, наведених в поясненнях вище. Тоді у вас вийде справжній айріш крем, не інакше

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: