Прості фінські картопляні коржі

Фінська кухня доволі оригінальна. Всі рецепти зазвичай прості в приготуванні і при цьому виглядають дуже класно. Цей рецепт є зразковим прикладом і описом всієї суті фінських страв. Він простий, смачний і недорогий. Те що треба!

Інгредієнти:

  • Відварна картопля 6шт.
  • Борошно ~120 грам
  • Яйце 1-2 шт.
  • Оливкова олія (соняшникова теж підійде)
  • Сіль, перець, спеції

Натираємо варену бульбу на тертці, розбиваємо туди яйця і додаємо борошно. Обов’язково посолити.
Прості фінські картопляні коржіДалі все це перемішуємо. Коли в чаші мішати стане складно викидаємо все на стіл, присипаний борошном і продовжуємо місити. Вийде така тістова маса.

Прості фінські картопляні коржіПопутно зробимо ароматну олію. Тобто просто додамо в оливу ваші улюблені приправи. Наприклад, часник, чебрець і розмарин.
Прості фінські картопляні коржіТісто ділимо на 6 рівних кульок і кожну розкочуємо в плоский корж. Якомога більше протикаємо виделкою і змащуємо нашою ароматною олією. Викладаємо на деко і закидаємо в духовку. Ставимо 180-200 градусів. Печуться вони швидко, тому уважно за ними слідкуйте. Близько 10 хвилин на 1 партію.

Прості фінські картопляні коржіКоли вони стали золотистими зверху, можна спокійно їх виймати. Подавати їх обов’язково зі сметаною з посіченою в неї свіжою зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: