Марокканський салат

Якщо в більшій частині ситних салатів овочі виступають або в альянсі, або фоном для пікантного м’яса, в цей раз все зовсім не так! І навіть навпаки. Ми хочемо  поділитися приготуванням буряка по-марокканські.

Щоб розкрити його смак, потрібен ретельний підбір інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Буряк 3 шт.
  • фісташки 4 ст. л.
  • Бальзамічний оцет 100 мл
  • Соняшникова олія 2 ст. л.
  • зіра 0,5 ч. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • гранат 0,5 шт.
  • апельсинова цедра 1 ст. л.
  • мед 1 ч. л.
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Почистіть буряк і наріжте його середніми, бажано плоскими шматочками. Викладіть в глибоку форму, заправте сіллю, перцем, ложкою оцту і маслом. Випікайте годину-півтори при 200 градусах (бажано накрити фольгою).рецепт бурякового салату
  2. Поки коренеплід готується до повної м’якості, зваріть бальзамічний соус: змішайте оцет з медом і виварюйте його на вогні 20 хвилин, поки той не зменшиться в обсязі в два рази.марокканський салат приготування
  3. Фісташки очистіть від шкаралупи, подрібніть ножем у велику крихту. Натріть цедру апельсина.
  4. Готовий буряк трохи остудіть, викладіть в миску (або розподіліть по тарілках порційно). Змішайте з зернами граната, розкришеними фісташками і цедрою. Полийте соусами і подавайте на стіл!рецепт бурякового салату

Ця страва добре і в гарячому, і в холодному вигляді.  Солоні фісташки пасують найкраще, але традиційно буряк також можна поєднувати з волоськими горіхами. Між іншим, солодкий буряковий салат люблять не тільки в Марокко, але і в Грузії – там його поєднують  з кисло-солодким ткемалі і червоною цибулею. Ось і привід використовувати буряк не тільки для оселедця під шубою!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: