Маринована капуста «Провансаль» – буде готова вже через 2 години
від Denzhyttya
3 Січня, 2021
Цю капусту можна їсти практично відразу, головне дочекатися поки охолоне маринад. Виходить вона кисло-солодка, без надлишку оцту. Така капуста відмінно підходить для приготування найсмачнішого вінегрету.
Інгредієнти:
- капуста – 2 кг
- морква – 400 гр
- часник – 1 головка
Для маринаду
- вода – 1 л
- сіль – 40 гр
- цукор – 200 гр
- оцет 9% – 125 мл
- соняшникова олія – 175 мл
Приготування:
- Капусту нарізаємо за допомогою спеціального ножа. Моркву чистимо і подрібнюємо. Викладаємо підготовлені овочі в миску і перемішуємо їх.
- Змішані овочі перекладаємо щільно в каструлю. Очищаємо часник.
- Нагріваємо в каструлі воду і додаємо в неї всі інгредієнти необхідні для маринаду. Туди ж видавлюємо очищений часник. Чекаємо, поки маринад закипить, і виливаємо його в каструлю з капустою.
- Зверху накриваємо тарілкою і ставимо під гніт. Чекаємо, поки охолоне і капуста готова!
Смачного.
Джерело:
mandarynka.com.ua