Маринована капуста з гірчицею, це мій улюблений рецепт

Я взагалі люблю капусту в будь-якому вигляді, цей варіант капусти мені подобається за те, що вона виходить незвичайна, солодкувата на смак і з гірчичним присмаком. Дуже смачно, рекомендую.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.

Для маринаду:

  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Цукор – 90 гр.
  • Оцет яблучний – 100 мл.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.

Приготування:

  1. Капусту шаткуємо соломкою, моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Цибулю розріжемо чверть кільцями. Кладемо у відповідний посуд капусту, цибулю, моркву і перемішуємо.
  2. У сотейник наливаємо 100 мл олії, 90 грам цукру, 100 мл яблучного оцту, 1,5 ч.л. солі, додаємо 1 ч.л. гірчиці, я додаю гостру гірчицю. Все перемішуємо. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння та кип’ятимо з моменту закипання 5 хвилин. Знімаємо з вогню і відразу заливаємо маринадом капусту та перемішуємо.
  3. Залишаємо так капусту на 2 години, за цей час кілька разів перемішуємо. Розкладаємо капусту тепер по чистих банках і закриваємо кришками, з цієї кількості у мене виходить 2,5 літри капусти.
  4. Ставлю банки в холодильник і наступного дня можна куштувати. Вона стає особливо смачною на 3 день. Зберігаю в холодильнику, поки не з’їмо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: