Маринована скумбрія з цибулею в банці за добу. Ділюсь простим рецептом
22 Жовтня, 2022
Маринована скумбрія в домашніх умовах виходить набагато смачнішою і кориснішою за магазинну продукцію.
Це дуже смачна закуска. Така рибка гарна на обід або вечерю з гарніром, а також як холодна закуска на святковий стіл.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.
- цибуля – 3 шт.
- часник – 3 зубчики
- сіль – 1 ст.л. з гіркою
- цукор – 1 ч.л.
- оцет 9% – 3 ст.л.
- лавровий лист 1-2 шт.
- запашний перець горошком – 3 шт.
- чорний перець горошком – 4-5 шт.
- соняшникова олія – 3 ст.л.
Я ще додаю трохи коріандру.
Приготування:
- Морожену скумбрію, добре помити, почистити та нарізати на порційні шматочки. Головне – не дати рибці повністю розморозитись і працювати з нею буде набагато простіше та швидше.
- Ріпчасту цибулю нарізати тонкими кільцями або півкільцями, часник дрібно посікти ножем.
- Підготовлену скумбрію, цибулю та часник перекласти в миску, додати сіль, цукор, оцет, олію, чорний мелений перець, запашний перець горошком, лавровий лист і акуратно все перемішати руками.
- Щільно укласти все це в банку, накрити кришкою та прибрати на добу в холодильник.
Маринована цибулька до речі дуже смачна виходить, я її обожнюю. Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки