Мариновані баклажани з часником та перцем на зиму. Смачна закуска
31 Серпня, 2022
Закуска з баклажанів на зиму. Баклажани виходять як гриби, цілі, ароматні і дуже смачні.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1,5 кг.
- Часник – 100 гр.
- Болгарський перець червоний – 350 гр.
- Кріп, петрушка – по одному пучку.
- Сіль – 1 ст.л.
- Коріандр, чорний перець за смаком.
- Оцет 9% – 80 мл.
- Соняшникова олія – 100 мл.
Приготування:
- Баклажани помити, нарізати брусочками. Потім опустити в киплячу воду та варити 5 хвилин.
- Болгарський перець нарізати дрібними кубиками, дрібно нарізати часник, кріп та петрушку. Додати сіль, спеції, оцет, олію і перемішати. Заправка готова. Перемішуємо її із баклажанами.
- Розкласти в банки і кришками не закривати, а тільки накрити.
- На дно каструлі постелити рушник та виставити банки. Залити водою по плечі банок і стерилізувати після закипання (0,5 літрові банки 10 хвилин). Потім банки вийняти, закрутити кришки, укутати рушником і залишити в теплому місці до повного охолодження.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua