Мариновані сливи з часником “Сливова насолода”
від Denzhyttya
23 Вересня, 2021
Мариную за цим рецептом вже багато років, не пропускаю жодного сливового сезону. Готується вся ця краса дуже просто, були б сливи і часник.
Необхідні продукти на 2 літрові банки:
- 1 кг слив (вже без кісточок)
- 2-3 головки часнику
- 750 мл води
- 240 гр. цукру
- 1,5 ч. л. солі
- 4 горошини запашного перцю
- 4 шт гвоздики
- 2 лаврові листки
- 75 мл оцту 9%
Приготування:
- Зливи потрібно вимити, просушити і видалити з них кісточки, не розрізаючи сливи до кінця, а тільки надрізати для вилучення кісточки.
- Часник чистю і нарізаю зубчики на дольки за розміром з вийнятими кісточками. Начиняю сливи часником. У чисті стерильні банки укладаю сливи з начинкою.
- У сотейнику кип’ячу воду з цукром, сіллю і спеціями (оцет не додають). Заливаю розсолом сливи, прикриваю стерильними кришками і залишаю банки години на 4-6 до повного охолодження вмісту банок.
- Зливаю охолоджений розсіл в каструлю, доводжу до кипіння, кип’ячу 2-3 хвилини, додаю оцет і заливаю сливи гарячим маринадом. Герметично закриваю банки, перевертаю їх і вкриваю пледом для повільного охолодження.
- Сливи нікого не залишають байдужим: часточка часнику, захована в сливі просочує її незвичайним ароматом, а маринад робить їх смак неперевершеним.
Спробуйте приготувати. Це дуже просто і дуже смачно.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua