Маринований м’який сир з йогурту
від Denzhyttya
16 Серпня, 2021
Сирна нарізка – невід’ємна частина кожного святкового столу. Бутерброд завжди смачніше з скибочкою сиру. Не зайвим буде і рецепт маринованого м’якого сиру в ароматному маслі. Така універсальна закуска повинна бути в арсеналі будь-якої господині. Що за сир з йогурту? Просто незрівнянний!
Домашній сир з двох інгредієнтів приготувати простіше простого. Вам потрібно тільки чекати. А коли прийде час, скласти сирні кульки разом зі спеціями в банку, залити олією, і почекати ще трохи. Після чого насолоджуватися чудовим смаком м’якого сиру.
Інгредієнти:
- йогурт 800 г
- сіль 1,5 ч. л.
- часник 3 зуб.
- розмарин 5 г
- перець духмяний 6 шт.
- перець чилі 1 шт.
- соняшникова олія 100 мл
Приготування:
- Змішайте йогурт без добавок з сіллю. Помістіть сито в глибоку миску. Складіть марлю в 4 шари, накрийте сито і викладіть йогурт, покладіть на марлю важиль і відправте йогурт в холодильник на 3 доби.
- За цей час сироватка стікає, і у вас вийде м’який домашній сир. Змастіть руки олією, відокремте чайну ложку сиру і скачайте кульку. Повторіть з усією сирною масою.
- На дно банки викладіть половину гілочки свіжого розмарину, 3 шт.запашного перцю, половину порізаного кільцями чилі і часнику. Влийте трохи олії і викладіть частину сирних кульок.
- Додайте спеції, що залишилися ,трохи лії і всі кульки сиру. Олії повинно бути стільки, щоб повністю покрити сир. Закрийте банку і відправте в холодильник ще на 3 доби.
Сирну закуску можна їсти просто намазуючи на хліб. А можна додавати в салати, заправляючи їх ароматним маслом з банки. Маринований сир чудовий у будь-якому варіанті.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya