Маринований оселедець в домашніх умовах, просто смакота

Спробувавши замаринувати оселедець за цим рецептом, ви перестанете її купувати в магазині, і готуватимете її самостійно вдома! До того ж цей рецепт дуже простий у приготуванні!

Інгредієнти:

  • Оселедець – 2 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Чорний перець горошком – 6-8 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. ложки
  • Вода – 1 літр
  • Сіль – 3-4 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка

Приготування:

  1. Оселедець розморозити, голови та хвости обрізати (викинути), почистити від нутрощів. Молоки та ікру залишити, щоб засолити їх з оселедцем. Рибу промити під проточною водою.
  2. Далі приготуємо розсіл. У 1 літр води додати сіль, цукор та спеції (я їх для більшого аромату розминаю качалкою, але це не обов’язково). Розсіл закип’ятити і проварити близько 3 хвилин, дати охолонути до кімнатної температури.
  3. Далі в каструлю або харчовий контейнер з кришкою скласти оселедець і залити отриманим розсолом. Посуд з рибою накрити кришкою і прибрати маринуватися на 2 доби в холодильник.
  4. Через 2 доби найсмачніший оселедець буде готовий до вживання.

Приємного вам апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: