Меренговий рулет. Приголомшливий десерт

Буває, хочеться якогось святкового солодкого частування. У таких випадках я не біжу в кондитерську, а дістаю необхідні інгредієнти і готую меренговий рулет. Повірте, таку смакоту ви не знайдете в жодному магазині.

Замість ягідного джему можна використовувати  свіжі ягоди, якщо літній сезон дозволяє. Наприклад, спробуйте перетерти смородину або малину і додати до ягідному пюре цукор з крохмалем. Безумовно, меренговий рулет з фісташками і начинкою вийде приголомшливим!

меренговую рулет

Інгредієнти:

  • яєчні білки 190 г ( з п”яти яєць)
  • Лимонна кислота -дрібка.
  • сіль 0,25 ч. Л.
  • цукор 250 г
  • крохмаль 25 г
  • Вершковий сир 150 г
  • вершки 100 мл
  • Цукрова пудра 20 г
  • Полуничне варення 100 г
  • фісташки за смаком

Приготування:

  1. Спершу приготуємо меренгу. Збийте білки з лимонною кислотою і сіллю. Додайте цукор і продовжуйте збивати. Потім всипте крохмаль і збивайте до стану пишної білої маси.
  2. Застеліть деко пергаментом і рівномірно розподіліть по ньому білкову масу. Випікайте півгодини при температурі 150 ° С.
  3. Поки випікається меренга, займемося кремом. Збийте вершковий сир з вершками, а потім додайте цукрову пудру і збийте всі інгредієнти разом. Приберіть крем в холодильник на 30 хвилин.
  4. Дістаньте меренговий корж з духовки і покрийте його кремом. Зверху нанесіть смужки джему і акуратно згорніть рулет. Змастіть його також кремом і посипте подрібненими фісташками.

приготувати меренговую рулет в домашніх умовах зовсім не важко. Частування виходить настільки смачним, що домашні миттю захочуть добавки і попросять випікати таку красу частіше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: