Мій улюблений перекус за 10 хвилин! Ця гаряча закуска подобається всім, хто її пробує

Сьогодні хочу поділитися одним простим рецептом, який мене завжди рятує. Багато хто думає, що з крабових паличок можна зробити не лише салат. Але я пропоную вам скуштувати гарячу закуску з крабових паличок.

Дізналася я про цю страву випадково, якось забігла в гості до подруги і вона вирішила швидко приготувати щось смачне до столу. Я дуже здивувалася, коли за 15 хвилин побачила на тарілці апетитну гарячу закуску. Виявилося, це були прості крабові палички у клярі!

Звичайно ж, я попросила рецепт і тепер не встигаю смажити – частування розлітається за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • крабові палички – 300-400 г
  • молока – 150 мл;
  • борошно – 150 г
  • яйця – 2 штуки
  • сіль, перець (та інші спеції на смак)
  • майонез – 1 столова ложка
  • будь-яка соняшникова олія для смаження
  • половина свіжого лимона

Приготування:

  1. Виймаємо крабові палички з упаковки та кладемо в окрему глибоку тарілку.Мій улюблений перекус за 10 хвилин! Ця гаряча закуска подобається всім, хто її пробує
  2. У цій же тарілці солимо і перчимо, можна додати будь-які спеції на ваш смак. Наприклад, для гостроти трохи копченої паприки або червоного перцю відмінно підійде сушений часник або цибуля.
  3. Тепер беремо лимон, миємо його і розрізаємо навпіл. Сік половинки лимона вичавлюємо руками прямо на палички. Перемішуємо та відставляємо в сторони буквально на 10 хвилин – за цей час наша заготовка замаринується, і її можна буде смажити.Мій улюблений перекус за 10 хвилин! Ця гаряча закуска подобається всім, хто її пробує
  4. А доки палички настоюються, перейдемо до приготування кляру. Візьміть глибоку миску і налийте в неї 150 мл молока (жирність підійде будь-яка). Додаємо трохи солі та чорного перцю. Акуратно висипаємо 100 г борошна і ретельно перемішуємо вилкою або віночком.
  5. Розбиваємо в миску два яйця і знову збиваємо кляр. Консистенція має вийти однорідна, без грудочок.
  6. Додаємо майонез – близько однієї столової ложки (я ділю на око) і знову перемішуємо.
  7. Тепер потрібно додати до кляру ще 2 столові ложки борошна. Збовтати віночком. Кляр вийде більш щільним та тягучим. Таке тісто-кляр виходить одночасно щільне та легке, а скоринка хрусткою.Мій улюблений перекус за 10 хвилин! Ця гаряча закуска подобається всім, хто її пробує
  8. Палички на цей час готові і кляр теж завершено.
  9. Включаємо плиту і ставимо на неї сковорідку з високими бортами, додаємо олію. Чекаємо, поки сковорідка розігріється.
  10. Тепер кожну паличку окремо потрібно вмочити у кляр та викласти на сковорідку. Виконуємо так з усією заготівлею. Смажимо з обох боків до утворення золотистої скоринки. Слідкуйте, щоб на сковороді було достатньо олії.Мій улюблений перекус за 10 хвилин! Ця гаряча закуска подобається всім, хто її пробує

Ось і все – гаряча закуска готова! Можна подавати до столу або викласти на паперовий рушник і промокнути з двох боків, щоб забрати зайву олію.Мій улюблений перекус за 10 хвилин! Ця гаряча закуска подобається всім, хто її пробує

Такий вигляд має класичний рецепт крабових паличок у клярі. Для різноманітності можна додати до начинки тертий сир, часник або свіжу цибулю – вибирайте варіант за власними уподобаннями.Мій улюблений перекус за 10 хвилин! Ця гаряча закуска подобається всім, хто її пробує

Відмінний рецепт страви нашвидкуруч!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: