Міні-піци: цікавий рецепт, готую замість звичайної піци

Ви любите піцу? Мої діти її люблять. Сьогодні я готую не просту класичну піцу, а цікаві та дуже смачні міні піци – це просто ідеальний варіант до школи або на роботу, ситний сніданок чи перекус і щоразу з новим смаком! Адже варіантів начинки безліч.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • тепле молоко – 200 мл
  • олія – ​​50- 60 мл
  • дріжджі сухі – 2 ч. ложки
  • цукор – 1 ст. ложка
  • сіль – пів чайної ложки
  • борошно – 380-400 г. +-
  • яйце – 1 шт. для змащування

Начинка:

  • сир – 180-200 г.
  • ковбаса – 180-200 г.
  • помідори – 2-3 шт.
  • оливки – 50-60 г.

Приготування:

  1. Тепле молоко змішую з олією, цукром, сіллю та сухими дріжджами.
  2. Потім додаю просіяне борошно і замішую м’яке тісто, що не липне до рук, накриваю його плівкою або рушником і відправляю в тепле місце приблизно на 1 годину.
  3. А поки що тісто “підходить” готую начинку: нарізаю ковбасу, натираю на крупній тертці сир.
  4. З помідорів прибираю насіння і нарізаю їх дрібним кубиком.
  5. Далі нарізаю оливки чи маслини.
  6. Ось так “підросло” моє тісто за 1 годину.
  7. Тісто обминаю, розкачую пласт і викладаю начинку.
  8. Потім згортаю в рулет і нарізаю на шматочки товщиною приблизно 2-3 см. Кожен шматочок злегка притискаю, викладаю на деко, накриваю рушником і залишаю в теплому місці для підйому на 15-20 хвилин.
  9. Потім змащую міні-піци збитим яйцем і відправляю випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Готові піци дістаю з духовки та можна пригощатися!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: