Минтай по забутому рецепту: економ-риба стала ресторанною стравою
Риба , за цим рецептом ,вийде ніжною, смачною і дуже соковитою.
Нам знадобиться 600 грамів минтая, чайна ложка спецій для риби, 2 цибулини, морква, 2 помідори, 70 грамів будь-якого твердого сиру, сіль і кріп.
Рибу обробляємо на філе, промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Потім ріжемо кубиками цибулю, моркву просто натираємо на тертці, а помідори нарізаємо тонкими півкільцями. Тепер ріжемо на шматочки філе і натираємо кожен шматочок спеціями.
Обсмажуємо до золотистого цибулю, слідом додаємо до неї моркву і смажимо їх вже разом. Беремо термостійку форму і викладаємо на дно рибу, зверху накриваємо овочевою засмажкою. Накриваємо все помідорами і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин під кришкою.
Потім знімаємо кришку і тримаємо ще 10 хвилин. Потім посипаємо все сиром і ставимо назад в духовку на 2 хвилини – сир розплавиться і можна буде подавати рибу до столу.