Краківський пиріг. Домашній торт, який дасть фору будь-якому чізкейку

Краківський пиріг подарує Вам неповторний смак розсипчастого і ситного пирога, рецептом якого Ви відразу поделитесь з усіма друзями.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 125 г.
  • Сир – 600 г.
  • Родзинки – 50 г.
  • Ванільний екстракт – 1 ч. Л.
  • Масло вершкове – 140 г.
  • Лимон – 1 шт.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 360 г.
  • Сіль – 1 дрібка

Приготування:

  1. Спершу приготуйте тісто для пісочної основи. Розітріть 70 грам розм’якшеного вершкового масла з борошном в дрібну крихту. Потім в миску додайте взбите виделкою яйце.
  2. Додайте туди 60 грам цукрової пудри, ванільний екстракт (або ванільну пудру) і дрібку солі. Інгредієнти перемішайте. Скачайте тісто в кулю.
  3. Тісто відправте в холодильник на 15-20 хвилин. З’єднайте в глибокій мисці сир зі 100 г цукрової пудри.
  4. Додайте до них 70 грам м’якого вершкового масла і жовтки. Перемішайте все. Вистеліть форму для запікання пергаментом. Розрівняйте по ньому тісто, яке підійшло.
  5. Сформуйте борти, зробіть проколи вилкою по дну. Основу відправте на 12-25 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Вона повинна придбати золотистий колір.
  6. Коли основа буде готова, починайте збивати білки. Коли вони збільшаться в розмірі і стануть пишними, перелийте білки в сир.
  7. Обваляйте в крохмалі заздалегідь помиті і підсушені родзинки. Їх  теж пересипте до сиру. Перемішайте начинку до однорідності. Вилийте її на пісочну основу і розрівняйте.
  8. Пиріг готуйте 40-60 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Поки пиріг в духовці, зробіть заливку.
  9. Процідіть і змішайте з залишками цукрової пудри сік половини або цілого лимона. Знадобиться 6-8 столових ложок. Інгредієнти перемішайте віночком до однорідності.
  10. Краківський пиріг можете нарізати і насолоджуватися його неймовірним смаком.

Краківський пиріг. Домашній торт, який дасть фору будь-якому чізкейку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: