Млинці з начинкою, готую як ніхто зі знайомих
від Denzhyttya
18 Травня, 2022
Сьогодні готуємо печінкові млинці з начинкою, виходить їх багато, вистачить на велику сім’ю. Я їх зазвичай готую до святкового столу (і вони на ньому не залежуються), але й у будні не відмовлюся поласувати!
Інгредієнти:
- печінка куряча – 1кг
- молоко – 550мл
- соняшникова олія – 4-5ст.л.
- яйця – 3шт
- сіль – 1ч. л.
- перець – за смаком
- борошно – 8ст.л.
Для начинки:
- цибуля – 2шт
- морква – 2шт
- м’який сир – 350гр
- майонез – 3ст.л.
- часник – 3-4зубчики
- кріп – 1ст. л.
- яйця – 4шт
- сіль, перець – за смаком
Приготування:
- Готуватимемо з курячої печінки (але і яловичину цілком можна використати).
- Печінку промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо в пюре зручним для Вас способом: м’ясорубкою з дрібною насадкою, кухонним комбайном, блендером.
- Ось така печінкова маса має вийти.
- Додаємо сюди молоко, олію, яйця, сіль, соду, чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.
- Всипаємо просіяне борошно, добре перемішуємо. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на звичайні млинці, тому з борошном не перестарайтесь, краще додавати його поступово.
- Перемішуємо до повного розчинення грудочок борошна. Спробуйте спекти перший млинець, якщо він здасться товстим, то розбавте тісто молоком.
- Перед випіканням першого млинця сковороду добре розігріваємо і змащуємо олією.
- Випікаються млинці дуже швидко! Не пересушіть їх, щоб млинці залишалися еластичними. Коли млинець “схопиться”, перевертаємо та доводимо до готовності з другого боку.
- Готуємо начинку. На невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо моркву, терту на великій тертці і обсмажуємо все до готовності.
- Поки остигає засмажка беремо сир, додаємо до нього майонез, пропущений через прес часник, нарізану зелень (кріп) і терті яйця. Потім додаємо остиглу цубулю і моркву, трохи солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Начинка ароматна і дуже апетитна!
- На млинець викладаємо приблизно столову ложку начинки, змащуємо його.
- Начинка, до речі, може бути будь-яка! Чудово сюди підійде грибна начинка або наприклад, сир+майонез+часник. Млинець акуратно загортаємо у щільний рулет.
- Для зручності розрізаємо млинець навпіл по діагоналі.
- Викладаємо на тарілку та подаємо до столу!
Ніжні, дуже смачні млинці з начинкою. З першого разу і не зрозумієш, що ці млинці виготовлені з печінки! Обов’язково приготуйте, а я буду рада, якщо Вам сподобається!
Джерело:
zhyttia.com.ua