Полуничне варення з лимонною кислотою, яке добре зберігається в будь-якій шафі

Цей спосіб саме для тих, хто живе у квартирі і не має льоху чи холодного підвалу для заготовок. Таке варення з полуниці чудово зберігати по 2-3 роки на полиці в кухонному столі або шафі.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 1,5 кг цукру
  • 2 гр. лимонної кислоти

Приготування:

  1. Перебрати полуницю, промити у кількох водах у великому тазі чи мисці. Обірвати зелені хвостики.Важливо! Для варення не можна брати ягоди із зеленими або світлими боками, м’яті або з цвіллю. Варення з них дуже швидко зіпсується, забродить або запліснявіє.
  2. Засипати полуницю половиною цукру і залишити на 1-2 години, щоб ягоди пустили сік.Полуничне варення з лимонною кислотою, яке добре зберігається в будь-якій шафі
  3. Полуничний сік обов’язково злити в окремий посуд.
  4. Всипати другу частину цукру на сік і поставити на слабкий вогонь. При постійному помішуванні довести до кипіння.
    Буде багато піни, отже, все правильно. Акуратно знімати пінку в міру освіти в іншу миску, її теж можна їсти. Наприклад, з млинцями або оладками.
  5. Після того, як сироп покипить хвилин 5, можна закладати ягоди полуниці. Обережно, частинами та помішуючи.Полуничне варення з лимонною кислотою, яке добре зберігається в будь-якій шафі
  6. Полуниця в сиропі повинна закипіти і потім варитися 15 хвилин.
  7. Всипати лимонну кислоту, перемішати та прокип’ятити ще 2 хвилини.
  8. Гаряче варення розкласти в стерильні і гарячі банки.

Так як варення не однорідне – цілі ягоди та сироп, то для рівномірного розподілу надходимо наступним чином: у підготовлені баночки спочатку викласти ложкою ягоди, потім одну третину банки влити сироп і перемішати вміст у баночці.

Дати полуничному варенню повністю охолонути.Полуничне варення з лимонною кислотою, яке добре зберігається в будь-якій шафі

Це варення із полуниці із лимонною кислотою настільки надійне, що його можна закатати будь-якими кришками та сховати у шафу.

Варення спокійно зберігатиметься при кімнатній температурі. І найбільший плюс такого варення в тому, що ягоди виходять щільні, тверді, а сироп – як желе. Вдалих Вам заготовок!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: