М’які, ніжні та вологі кекси до сніданку
від Denzhyttya
22 Листопада, 2021
Кекси люблять усі, але у багатьох вони іноді не виходять. Спробуйте мій рецепт і у вас завжди на столі до сніданку будуть м’які, ніжні та вологі кекси.
Інгредієнти:
- вершкове масло, 80 г
- олія рослинна, 70 мл
- молоко, 140 мл
- цукор, 250 г
- сіль дрібку
- яйця, 3 шт
- розпушувач, 1 пакетик
- борошно, 370 г
- родзинки, 200 г або за смаком
Приготування:
- Змочуємо пергамент у воді, віджимаємо та застеляємо форму для яєць. Візьміть великий лоток, тому за один раз можна спекти багато кексів. Лотки звичайні з картону.
- Папір добре вправляємо всередину кожного осередку, щоб кекси вийшли рівними та красивими.
- Змішуємо сіль з цукром і розпушувачем, олією і розтопленим вершковим маслом. Перемішуємо.
- Вливаємо молоко кімнатної температури та яйця, перебиваємо віночком.
- Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо густе, однорідне тісто.
- Всипаємо родзинки чи інші сухофрукти, перемішуємо.
- Столовою ложкою викладаємо в кожен осередок тісто, кілька разів струшуємо форму і відправляємо в духовку.
- Випікаємо при 190 градусах близько 25 хвилин.
Кекси виходять просто розкішними, м’якими та ніжними. По можливості, можна покрити шоколадною глазур’ю із цедрою лимона.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки