М’ясні пальчики.

Якщо хочете смачно нагодувати свою сім’ю або навіть гостей за святковим столом – тоді дуже рекомендую цей рецепт м’ясних пальчиків зі свинини із начинкою.

Можна брати необов’язково свинину, а взагалі будь-яке інше м’ясо, яке любите – яловичину, куряче філе чи індичку.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 600 гр
  • печериці – 250 гр
  • цибуля – 1 шт
  • сир твердий – 100-150 гр
  • сметана – 200 гр
  • сіль
  • перець
  • олія соняшникова

Приготування:

  1. Готуватимемо м’ясні пальчики з начинкою (з грибами та сиром).
  2. М’ясо нарізаємо тонкими пластинами завтовшки приблизно 0,5 см і відбиваємо. Трохи солимо і перчимо.
  3. Приготуємо начинку: обсмажуємо на сковороді дрібно нарізані печериці та цибулю. Додаємо сіль та спеції за смаком.
  4. Знімаємо зі сковороди гриби та цибулю, додаємо тертий сир та перемішуємо – начинка готова.
  5. Тепер беремо шматочок відбитого м’яса, кладемо начинку на середину, загортаємо рулетиком. Щоб він не розвалився, зав’язуємо ниткою або закріплюємо зубочисткою.
  6. Обсмажуємо м’ясні пальчики на сковороді до рум’яної скоринки (буквально кілька хвилин), потім перекладаємо у форму для запікання, заливаємо сметаною, зверху можна додатково посипати сиром або часником.
  7. Запікаємо у духовці при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин. Потім забираємо нитки і можна подавати на стіл. І все: м’ясні пальчики з грибами готові, дуже смачно!

Начинка для цих “пальчиків” може бути будь-яка, необов’язково гриби та сир. Наприклад, чорнослив+сир або чорнослив+горіхи, або сир+часник, або просто обсмажені овочі. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: